Tapolca

2013.08.15. 15:13

Belvárosi rehabilitáció Tapolcán - Finisben a milliárdos beruházás

A csütörtökön szakmai konferenciával kezdődő és pénteken a helyszínek bejárásával befejeződő projektzáró rendezvény azt jelzi, hogy a város legújabb kori történelmének legnagyobb, milliárdos nagyságrendű beruházása a végéhez ért.

Szijártó János

A szakmai konferencián a projektben résztvevő szakembereket, partnereket Császár László polgármester és Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő köszöntötte, majd a projektfilm közös megtekintése után több kapcsolódó előadást hallgattak meg a meghívott vendégek a megújult Tamási Áron Művelődési Központban.

A konferencián részletesen kiértékelték a beruházás minden lényeges elemét, az előkészítésről, a pályázaton át egészen a befejezésig terjedően.

A belvárosi rehabilitáció részeként 247 millió forintból újult meg a Tamási Áron Művelődési Központ. A ház előtt a projektzáró több résztvevője, Császár László polgármester, Ughy Jenőné jegyző, Rédli Károly a Tapolca Kft ügyvezetője, Lasztovicza Jenő országgyűlés képviselő, Sági István alpolgármester (Fotó: Szijártó János)

Császár László lapunk kérdésére elmondta, hogy a nagyívű fejlesztés gondolata már 2004-ben felmerült, azonban a pályázati lehetőségek 2008-ban alakultak úgy, hogy Tapolca később megkezdhette a belvárosi rehabilitáció gyakorlati megvalósítását. 2010-ben írták alá fizikai megvalósításra vonatkozó szerződést. Ez a szakasz zárult le most.

Egyebek között megújult a belvárosi irodaház, a Tamási Áron Művelődési Központ és a Wass Albert könyvtár, illetve számos közterületi fejlesztés készült el. Tapolca 676 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert pályázaton, amely a hozzáadott saját erővel és egyéb forrásokkal együtt összességében elérte az egymilliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!