Tapolca

2014.06.15. 06:50

Emlékezés és gyász

Tapolca - Szép számmal gyűltek össze a Trianon-emlékműnél immár minden évben hagyományosan megrendezendő történelem idézésre a békediktátum évfordulóján.

Szijártó János

Az önkormányzat képviseletében ezúttal Kapy Izabella tanárnő szólt a lassan egy évszázados katasztrófáról, amelyet a mai napig nem hevert ki a nemzet. Beszédében a történelmi tények ismertetésén túl idézte az akkori francia külügyminiszter szavait, aki azt mondta, "becstelenné válik az a nép, aki nem tiltakozik és tönkretételéhez maga is hozzájárul".

Kapy Izabella tanárnő (középen) szólt a lassan egy évszázados nemzeti tragédiáról a tapolcai megemlékezés szónokaként (Fotó: Szijártó János)

A megemlékezés koszorúzással, nemzeti színű szalag felkötésével, a történelmi egyházak képviselőinek (Szabó Emőke református, dr. Csernai Balázs római katolikus lelkipásztor) beszédeivel folytatódott. A rendezvényen közreműködött a Tapolcai Kamarakórus és a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!