Tapolca

2014.09.06. 12:10

Energetikai beruházások sora a tapolcai intézményekben

Tapolca - Jelentős költségcsökkentést érhet el a város néhány energetikai beruházás folyamatban levő, illetve lezárult megvalósításával.

Tóth B. Zsuzsa

Mint azt Császár László polgármestertől megtudtuk, modern, energiatakarékos közvilágítási rendszert építettek ki a város utcáiban, terein, körforgalmaiban 351 milliós beruházással, uniós támogatással.

A közvilágítási hálózat modernizálása már sürgető volt, ugyanis az évek során változott a város infrastruktúrája, valamint egyes utak jelentősége, forgalma is nőtt, míg másoké csökkent.

Az iskolák, intézmények környezete a közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, ezért fontos feladat volt a megfelelő megvilágítás biztosítása ezeken a helyeken. A beruházásnak köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy az elavult, régi közvilágítási rendszert felváltsa egy modern, energiatakarékos.

A Kertvárosi Óvoda épülete is korszerűbb lesz, csökkennek a működtetés költségei az év végére. A képen Bakos Balázs és Nyári Flórián Zsombor látható az óvónénivel, Szőtsné Futó Zsuzsannával (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Így a közlekedésbiztonság szempontján túl megvalósuljon a városban a közvilágítási hálózat költséghatékonyabb üzemeltetésének feltétele.

A jelentős megtakarításnak köszönhető forrásokat pedig az önkormányzat a hálózat további fejlesztésére fordíthatja. A beruházás keretében a város közigazgatási területén levő közvilágítási hálózat túlnyomó részét korszerűsítették a nyár végére. Összesen 35 nátriumlámpás lámpatestet cseréltek ki, 745 kompakt fénycsöves lámpatestet, 1082 nagynyomású nátriumlámpás lámpatestet, valamint 11 higanylámpás lámpatestet cseréltek ki az utóbbi hónapokban LED lámpatestre.

Folyamatban van továbbá a Barackvirág Óvoda, a Kertvárosi Óvoda és a Városháza épületének energetikai korszerűsítése 102 milliós összegből, uniós támogatással. A projekt eredményeként az energiahatékonyság jelentősen nő. Számottevő üzemeltetési költség megtakarítása érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!