Tapolca

2014.10.04. 08:25

Ünnep, szüret

Tapolca-Diszel - A hagyományos szüreti mulatságot megelőzően az I. világháborús emlékműnél rótták le tiszteletüket az ünneplők.

Tóth B. Zsuzsa

Bakos György önkormányzati képviselő mondott emlékező beszédet a Csobánc Népdalkör és a Magyar Katonai Hagyományőrző Egyesület közreműködése mellett. A szüreti felvonulás élén a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar haladt. A menetben ott voltak a hagyományőrzők, vonult a bíró és a bíróné, a vőlegény és a menyasszony.

A diszeli szüreti felvonulás az ősz színes ünnepe volt idén is. A képen Busa-Varga Judit és családja látható (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A szőlőharangot a Vinum Vulcanum Borlovagrend tagjai követték Császár László polgármesterrel az élen. Színesítették a menetet a később fellépő csoportok, a helyi és a monostorapáti népdalkör tagjai, a cigányzenekar, jelmezesek, traktorok a Batsányi Táncegyüttes tagjai, hastáncosok. A kultúrház melletti téren Bakos György és Császár László a hagyományőrzés fontosságáról beszélt, aztán báloztak a vendégek hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!