Tapolca

2015.04.10. 16:38

Javaslattal éltek

Tapolca - Konkrét javaslatot tettünk le a Parlamentben a dolgozói szegénység felszámolására mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke sajtótájékoztatón.

Tóth B. Zsuzsa

- A munkahelyteremtéssel, valamint a szegénység felszámolásával érhető el, hogy az elvándorlás megálljon a térségben. Hisszük, hogy a helyi gazdaság erősödésével értéket lehet teremteni. Egyéni képviselőjelöltünk, Sallee Barbara közösségi fejlesztőként sokat tett már ezért a vidékért. Ő nem befektetőket vár, hanem a vidék népességmegtartó erejéért dolgozik. Mi pedig nem egy ejtőernyőst szeretnénk itt látni, hanem egy helyi civilt - hangsúlyozta pénteki tájékoztatójában Schiffer András.

Sallee Barbara szerint minta térséggé lehetne változtatni a vidéket konkrét és megvalósítható lépésekkel.

Sallee Barbara és Schiffer András: mintavidék lehetne a térség Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Fontos, hogy a törvények betartatása jó kezekben legyen. Nagyon sok az elhanyagolt terület. Ezért törvényjavaslatot tettünk az Országgyűlés elé, hogy az önkormányzatok a jövőben betarthassák azon törvényeket, amelyek saját környezetük fenntartására vonatkoznak. Ezzel nagy előrelépést érnénk el vidékünkön - mondta Sallee Barbara.

Hozzátette, hogy a mostani választásnak van tétje, ez az elmúlt időszakban bizonyossá vált számára.

A kampányidőszak alatt végigjárta a településeket, találkozott azok polgármestereivel. A térségben élőkkel beszélgetve megismerte problémáikat, vágyaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!