Tapolca

2015.09.22. 14:45

Nem enged a kórház, a városnak kifejezetten szüksége van az épületre

Tapolca - Csalódást okozott a város vezetése számára az a tárgyalás, amelyet a fizioterápia épületének fennmaradása érdekében folytatott a Deák Jenő Kórház vezetésével.

Tóth B. Zsuzsa

A felek közül csak a Dobó Zoltán polgármester nyilatkozott. Elmondása szerint bíztak benne, hogy a kórház vezetése megérti, hogy szakmai gazdasági és emberi indokok alátámasztják, hogy az épületet nem kell elbontani.

- Az teljes mértékben alkalmas arra, hogy a most a város több pontján működő alapellátás feladatait egy helyre csoportosíthassuk. Kiváló állapotú, a kor kihívásainak megfelelő a száz milliós értéket képviselő épület, csupán egy külső szigetelésre szorul. Elhelyezkedése folytán is alkalmas lenne céljainkra, hiszen a kórház területének szélén van, könnyen megközelíthető. Ezen érvek indokolják, hogy ne leromboljuk, hanem megóvjuk. Az alapellátás vezetője szintén azt kérte tőlünk, hogy óvjuk meg, tehát emiatt is tárgyalnunk kellett volna a megtartásáról. A kórház vezetése azonban a szakmai és gazdasági érvekre nem volt kíváncsi, a tárgyalásról felállt és elment a főigazgató Lang Zsuzsanna, valamint a gazdasági igazgató, Császár László. Az az érzésem, hogy ezt sem emberileg, sem szakmailag nem teheti meg a kórház vezetése. A kórház gazdasági igazgatója ráadásul a képviselő-testület tagja. Felhívjuk, hogy esküjének megfelelően tegyen meg mindent a város érdekében – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy nem igaz az, amire a kórház hivatkozik, hogy forrás vesztéssel járna, ha az épületet a folyamatban levő pályázat eredeti terveivel szemben nem bontanák le. Véleménye szerint azt kellene nézni, hogy miként lehet megmenteni, ez kell, hogy legyen a szakmai feladat, nem pedig az, hogy miként lehet a földdel egyenlővé tenni.

- A városnak kifejezetten szüksége van az épületre. A város több esetben segítette a kórházat az utóbbi időben, több gesztust tettünk a kórház felé, igazán visszakaphatnánk abból valamit – hangsúlyozta a polgármester.

Parapatics Tamás pályázati referens szerint a kórház vezetésének korábbi nyilatkozatával szemben nem jár forrás vesztéssel, ha módosítják a pályázatot. Sőt, akár forrásnyereséggel is járhat, de veszteséggel semmiképp. A projekt létét sem veszélyeztetné.

Amint arról korábban már írtunk, a szóban forgó épület lebontását akár élőlánccal is megakadályozná a város vezetése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!