Tapolca

2017.04.09. 15:40

A szervezők szerint sikeres volt az idei expó

Tapolca - A tízéves szünetet követően újra megrendezett expó nagy sikert aratott mind a kiállítók, mind pedig a vásárlók körében.

Tóth B. Zsuzsa

Böröndy Tamás, a szervező Tourinform irodavezetője összegezve a szűk három napot úgy nyilatkozott lapunknak, hogy megvalósult a terv, a helyi és környékbeli termelők és minőségi termékek magas számban jelen voltak, 63 standot értékesítettek a Csermák József Rendezvénycsarnok épületében és akörül. A kiállítók visszajelzései jók. Náluk nemcsak forgalmat generált a vásár, hanem sok esetben a vevő és eladó, a korábbi kapcsolatuk ellenére most találkozott először személyesen. Tetszett a mintegy 2200 látogatónak a programok sora, nagy sikert aratott a gasztrovonal, sokan megkóstolták a már-már elfeledett tapolcai borítóst és a palacsintával töltött rétest. Az expó zárásakor az is kiderült, hogy a közönségszavazatok alapján mely étel, ital és melyik kézműves portékái tetszettek leginkább a látogatóknak. A díjakat a Hegymagasi marhaságok készítményei, a Stari sör és Varjas Judit ékszerei érdemelték ki.

Szőke András hozta a formáját a tapolcai borítós főzése közben Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán polgármester szerint meglepően nagy érdeklődés mutatkozott az expó iránt már a szervezés során, hiszen két nap alatt elfogytak a standok. A programon pedig nagy sikert aratott például az elektromos autó; a gépkocsit kínáló standok sem zártak vevő nélkül. Minden bizonnyal jövő tavasszal újra megrendezik a vásárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!