Tapolca

2015.03.05. 18:55

420 milliós beruházás földmunkái kezdődtek Tapolcán

Tapolca - Várhatóan október végére elkészül a strand, legkorábban a jövő év nyarától vehetik birtokukba a fürdeni, úszni vágyók. A több mint 420 milliós beruházás földmunkái elkezdődtek a városban.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről Dobó Zoltán polgármester nyilatkozott a Naplónak.

- Régen várt beruházás a strand építése, örülünk, hogy végre elkezdődött a munka, pedig az építés és az üzemeltetés egyaránt nagy terhet ró a városra. A lakosság és a vendégek elégedettsége azonban várhatóan majd ellensúlyozza mindezt – mondta a polgármester. Lévai József önkormányzati képviselő a helyszínen arról beszélt, hogy a kút tisztítása ugyan korábban elkészült, de az acélcső rossz állapota miatt betétcsövezés szükséges. Az várhatóan áprilisban elkészül, közben pedig már megkezdődött az új nagymedence ásása.

- A korábban tervezett medence úszómedence jellegű volt, azzal szemben a most készülő mindössze három pályás úszórésszel épül. A vízmélység 120-140 centiméter lesz, tehát a medence úszás oktatására szintén alkalmas lesz. Az úszórésztől részben elválasztva a 367 négyzetméteres vízfelületű medence másik felében élményelemek várják a strandolókat a jobb kihasználtság érdekében. Derék- és nyakmasszázs, légbefúvók teszik teljessé a fürdés élményét. A sodrómedence közepén jakuzzit alakítunk ki. Az éjszakai világítás a késő esti fürdés lehetőségét biztosítja majd – mondta Lévai József.

Elkezdődtek a tapolcai strand kivitelezési munkálatai. A képen Kurucz Attila brigádvezető irányítja a földmunkákat 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa


Megtudtuk továbbá, hogy a régi ülőmedence átalakítása során annak egyik fele a korábbi célt szolgálja majd, a másik pedig a három csúszda érkező, csobbanó medencéje lesz. A strand harmadik, osztott medencéje a legkisebbek kedvét keresi. Az egyik felében harminc, a másikban ötven centis vízmélységű medence körülbelül a régi pancsoló helyén épül, kis gyermek csúszdával. Ennek megfelelően a strand minden korosztály igényeit kiszolgálja. A műszaki átadást október végére tervezik, a fürdő jövő nyártól fogadhatja a vendégeket. Így két évre oszlik el a költség. Az idei költségvetést az építés terheli, a jövő évit pedig a beruházás indítása. A strandon célszerű lenne kicserélni a kerítést, valamint egy játszótér és strandröplabda, vagy más sportpálya építése szintén sürgető, mindez azonban fedezet kérdése. A parkoló mindenképpen nagyobb lesz, még az sem kizárt, hogy a szomszédos szigetelőanyag gyár területén levő önkormányzati tulajdonú részt is bevonják erre a célra. A gyár hulladékhője pedig a víz melegítését segíthetné. Sőt, akár egy később megvalósítandó tanuszodát ugyancsak kiszolgálhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!