Tapolca

2016.07.01. 13:55

Augusztusban nyithat a fürdő

Tapolca – A tervezett június végi átadás ugyan elmaradt, de jó eséllyel ezen a nyáron már kipróbálhatják a város új fürdőjét a pancsolni vágyók.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről Lévai József alpolgármester beszélt lapunknak. Az építés tervezett befejezésének dátuma június 22-e volt, de addigra nem készült el a strand.

Mint megtudtuk, az új átadási határidő még nem ismert, több pótmunka van hátra, a kút új átvizsgálása szükséges, hogy a technológiát a kút jelenlegi állapotához igazíthassák. Közben a kút szivattyúja meghibásodott, azt mostanra megjavították.

A strand számára a vizet biztosító kút bevizsgálása a napokban megtörtént, annak állapota megfelel a strand működése kritériumainak. Az építészet, a kőműves munkák nagy része befejeződött., a térrendezés, burkolás is készen lesz néhány napon belül. A vízgépészeti munkákat is hamarosan befejezik, ebben a hónapban mindenképpen.

A jakuzzi körül a sodrófolyosó, mögötte az úszópályák láthatóak. Azok mellett lesz a felnőtt élménymedence

– Korábban azt mondtuk, hogy az idei nyáron, augusztus elsejétől várhatóan elkezdődik a próbaüzem. Ehhez júniusban át kellett volna adni a strandot. Óvatos becslések szerint az augusztusi .üzempróba azonban még így sem zárható ki. Mindenképpen szeretnénk, ha idén elkezdődne a próbaüzem. Ameddig lehet, az időjárás engedi, nyitva is lesz a strand, a próbaüzem alatt már fürödhetnek a vendégek.

De az idő alatt üzemi körülmények között kell produkálnunk megfelelő vízmintákat, ahhoz pedig terhelt, telt ház közeli állapotot kell biztosítani három egymást követő alkalommal, hogy a végleges működési engedélyt megkaphassuk. Az ÁNTSZ üzemi körülmények között ellenőrzi, hogy a strand a szükséges egészségügyi kritériumoknak megfelel-e.

Egészségügyi határérték alatt lesznek-e a mérési eredmények a jelenlegi technológia mellett és teljes terhelés esetén.

Amennyiben ezt az időjárás nem engedi meg, abban az esetben jövőre csúszik a próbaüzem. De részünkről a szeptemberi nyitva tartásnak sincs akadálya a mielőbbi átadás érdekében. Ez a lakosságot nem érinti, hiszen a próbaüzem alatt ugyanolyan feltételek mellett ugyanazt a szolgáltatást kapja, mintha teljes üzem lenne. Ez az üzemeltetés szempontjából feltétel, így lehet lezárni a beruházást - mondta az alpolgármester. Hozzátette, hogy miután elkészült a fürdő, a tanuszoda kivitelezése lesz a városvezetés következő célja.

Balra az ülőmedence, középen a csúszdás medence, a háttérben a bébi- és a gyermekmedence látható
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A tanuszoda építése továbbra is komoly szándékunk, de kivitelezni csak kormányzati segítséggel tudjuk. Addig is a terveket elkészítjük, hogy amikor pályázati lehetőségünk lesz, indulhassunk.

A jegyárak a Balaton-parti strandok és a tótól távolabbi meleg vizű városi strandok árai között lesznek. Azon vagyunk, hogy legyen kedvezmény a helyi lakosoknak, a családoknak, legyen félnapos jegy és bérletet szintén tervezünk – mondta Lévai József. Az alpolgármester szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal felvették a kapcsolatot, jelezték, hogy az iskolák számíthatnak rá, hogy a tanév első hónapjában a diákok a tapolcai strandot már igénybe vehetik az iskolai úszás oktatások céljára. Az új tapolcai fürdőt a helyi Városgazdálkodási Kft., üzemelteti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!