Tapolca

2017.05.28. 10:25

Együttműködési megállapodást kötött Tapolca és a Honvéd Bajtársi Egyesület

Tapolca - A város önkormányzata és a Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület együttműködési megállapodást kötött a kölcsönös tájékoztatás és az együttműködés szabályozása céljából.

Tóth B. Zsuzsa

A megállapodás az önkormányzat illetékességi területén élő, szociálisan rászoruló és az egyesület érdekvédelmi, de a honvédség gondoskodási körébe tartozó személyek ellátására vonatkozik.

A Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület több mint egy évtizede ellátja a Magyar Honvédség feladatkörébe tartozó idősgondozással kapcsolatos kötelezettségeit. Tapolca és vonzáskörzetében közel 520 nyugállományú és járadékos katona, katonaözvegy és katonaárva tartozik ahonvédség gondoskodási körébe.

Mivel a városban a katonai szervezet 2005 decemberében megszűnt, a szociális és gondoskodási feladatokat az egyesület tevékenységi körébe vonta. A továbbiakban az egyesület segíti a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány munkáját. A megállapodás biztosítja az adatkezelési jogokat azok érdekében, akikért e megállapodás megszületett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!