Tapolca

2013.12.15. 09:52

Évet záró beszámoló

Tapolca – Eredményes esztendőt zárt a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület, derült ki a hétvégén tartott évzáró ünnepi taggyűlésen Horváth Gábor elnök beszámolójából.

Szijártó János

A résztvevők hallhatták és a kivetítő segítségével képekben is láthatták az elmúlt év eseményeinek összefoglalóját, a jövő évi terveket és a folyamatban lévő pályázati lehetőségeket. Az egyesület számos rendezvényen, ünnepségen képviseltette magát, s ez a továbbiakban sem lesz másként. 2013. januárjában a hagyományok folytatásaként megemlékeztek a doni katasztrófáról, májusban a tapolcai Dobó István lakótelep névadásának ünnepségén, a Batsányi évfordulón és Sebők János vezérőrnagy, volt helyőrségparancsnok temetésén. Ugyanebben a hónapban volt az egyesület eddigi legnagyobb volumenű rendezvénye is, az első országos hadi kulturális fesztivál, amelyre ezrek látogattak el. Júniusban a nemzeti összetartozás napján is részt vettek, majd augusztusban Szent István király ünnepén Hévízen, Badacsonytomajon és Nemesgulácson. Elhangzott az is, hogy az egyesület javaslatára ketten kaptak honvédelmi miniszteri kitüntetést, az egyesületet támogató Vörös Béla vállalkozó és Földi István esperes, tábori lelkész.Az ülés további részében több más mellett a jövő évi tervekről és a pályázati lehetőségekről esett szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!