Tapolca

2013.12.27. 11:00

Felavatták a kerékpárutat

Tapolca – A napokban adták a Dobó-lakótelepet és a belvárost összekötő kerékpárutat.

Szijártó János

Az uniós és hazai támogatással is rendelkező, közel száz millió forintos útszakasz több mint két kilométerrel bővítette a városi kerékpárúthálózatot. A tapolcai önkormányzat a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére pályázati úton nyerte el azt a 88 millió 404 ezer forint vissza nem térítendő támogatást, amelynek köszönhetően mostanra kiépülhetett a Dobó-lakótelep és a belváros között a gyalogos és kerékpárforgalom lebonyolítására egyaránt alkalmas út.

A 96 millió 740 ezer forint összköltségű projekt önrészét a város önkormányzata biztosította. A napokban átadott útszakasz valamivel több, mint két kilométer hosszú. A fejlesztése részeként összesen negyvenhat kerékpártárolót is kialakítottak. A felszíni vizek elvezetéséhez a Keszthelyi út mellett zárt csapadékvíz csatornát építettek 496 méter hosszúságban. A biztonságos közlekedés érdekében az közúton történő átvezetésnél növelték a meglévő közvilágítás fényerősségét.


A napokban adták át a Dobó-lakótelepet és a belvárost összekötő kerékpárutat Tapolcán (Fotó: Szijártó János)



A minapi szalagátvágással egybekötött átadáson Császár László polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházás megvalósításának fő célja a Dobó városrész és a belváros közötti biztonságos kerékpáros közlekedés ,megteremtése volt. A mostani projekt részeként, valamint a korábban épült másfél kilométeres kerékpárút igénybevételével lehetővé vált a város keleti részéből a nyugatiba való közlekedés. 

A kerékpárosok a városközpont érintésével a nyugati városrészbe kerékpárúton juthanak el, de immár Tapolca-Diszelből is kényelmesen el lehet biciklizni Dobó lakótelepre, a belváros érintésével, kifejezetten jó minőségű úton

.Az ünnepségen Lasztovcicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke kifejtette, azon dolgoznak, hogy mielőbb megvalósulhasson a Tapolcát a Balatonnal összekötő kerékpárút. Ez az elképzelés minden bizonnyal turisztikai szempontból is jelentős változást hozhatna a város életébe, azon túl, hogy sokan örülnének a városban is egy balatoni összeköttetésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!