Tapolca

2016.12.20. 20:55

Felújítják a több mint negyvenéves piacot

Tapolca - A hetvenes évek elején épült piac épületét mostanáig nem újították fel, a napokban azonban már dolgoznak a több mint 130 millióból megvalósuló fejlesztésen a kivitelezők.

Tóth B. Zsuzsa

A vásárlók és az árusok összehasonlíthatatlanul jobb körülményeket találnak majd a piacon, mint korábban - tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, Csáki Lászlótól.

A tapolcai piac megépítése óta nem volt felújítva. A létesítmény vezetője, Csáki László a napokban megkezdett felújítást figyeli
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A pályázati támogatásból és a város által biztosított önrészből, összességében több mint 130 millió forintból megvalósuló beruházás keretében új külső burkolást kap az épület, megújul a bejárat előtti terület. Ott közösségi teret alakítanak ki például gyermek-programokhoz, zöldség-gyümölcs feldolgozással kapcsolatos bemutatókhoz, dietetikai tanácsadáshoz. Az épületben új vizesblokk készül akadálymentesített mosdóval, a nagyobb üzlethelyiségekből pedig kisebbeket alakítanak ki, hogy kedvezőbb körülményeket teremtsenek a leendő bérlőknek. Az épület összes nyílászáróját kicserélik, azonban a piac északi részét, a nyitott árusítóteret nem érinti a felújítás. Azt várhatóan egy második ütemben korszerűsítik, szintén pályázati támogatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!