Tapolca

2016.08.20. 17:37

Fotók a jubiláló városról

Tapolca - Markus Perko képei remekül ábrázolják a város múltját és jelenét - mondta Tuula Petäkoski-Hult, polgármester azon a fotókiállítás megnyitón, amelyen,Tapolca testvértelepülése, a finnországi Lempäälä mutatkozott be a szombati ünnepség keretében.

Tóth B. Zsuzsa

Mint a megnyitón elhangzott, a folyamatosan újuló, dinamikusan fejlődő városnak az utóbbi tíz évben több, mint nyolcezerrel gyarapodott a lélekszáma. Iskolákat, óvodákat, szociális és egészségügyi intézményeket működtet az önkormányzat. A több, mint hatszáz éves település fejlődése az 1600-as évek óta töretlen. Ehhez nem mindig zökkenőmentes megtalálni a gazdasági fedezetet.

A kiállítást Tuula Petäkoski-Hult (jobbról), polgármester nyitotta meg Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A városban sok új vállalkozás verseng egymással, azok tovább lendítik a fejlődést – mondta Tuula Petäkoski-Hult. Örömét fejezte ki, hogy a Tapolca ötven éves várossá nyilvánítása alkalmából nyílt  kiállítás mellett láthatóak a finn testvérvárosról készült fényképfelvételek. A Tamási Áron Művelődési Központban a finn város 150 éves önkormányzatisága évfordulója kapcsán nyílt tárlaton a résztvevők meghallgatták Sibelius finn zeneszerző Finlandia című művét és láthatták az ahhoz készített rövid természetfilmet az északi országról.  Dobó Zoltán, Tapolca  polgármestere elismerését fejezte ki a testvérváros fejlődése kapcsán.

– A jövőbe néznek ott is az emberek, de Tapolca más népesedési problémákkal küzd. Remélem, egyszer nálunk is eljön az idő, amikor hasonló eredményről számolhatunk be. Az ott élők ugyanolyan emberek, mint mi, ettől érezzük közel hozzánk az ottani polgárokat – mondta a polgármester.

A lempääläi tűzoltók üdvözletét és ajándékát, címerüket hozta el az ottani önkéntes tűzoltóság parancsnoka, Markku Peippo. Az ajándékot Dobó Zoltán vette át.  A Lempäälä épített és természeti  örökségét, kincseit  az ottani amatőr fotós szemével bemutató fotókiállítás megnyitóján Herczeg Réka közreműködött énekszólóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!