Tapolca

2013.12.15. 09:56

Harmadik vasárnap

Advent harmadik vasárnapja, az örömvasárnap.

Szijártó János

E nap liturgikus színe a rózsaszín, így hagyományosan ezt a gyertyát gyújtják meg a koszorún. A többi adventi vasárnapon lila gyertyák gyúlnak. A Boldog Özséb Alapítvány szervezésében rendezett zenés áhítat ünnepi szentmisével kezdődött, dr. Csernai Balázs celebrálásával. A szentmise után ünnepi hangversenyt adott a Tapolcai Kamarakórus, Török Attiláné karnagy irányításával. A közönség az ünnepi várakozás jegyében Mária énekeket, Gregorián dallamokat hallhatott, többségben magyar szerzők, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Halmos László és Harmat Artúr kórusműveiből.


Élmény volt a Tapolcai Kamarakórus adventi hangversenye (Fotó: Szijártó János)



A koncert befejezéseként a kamarakórus a Boldogasszony Anyánk népéneket - Kölcsey Ferenc műve előtt a katolikus magyarság himnuszát - a közönség bevonásával énekelte el. Tapolcán vasárnap színes programokkal folytatódtak az adventi várakozás eseményei. A belvárosi üzletek egész napos nyitva tartással, egyedi akciókkal várták az érdeklődőket, a gyerekek jókedvéről kézműves játszóház, játékpark és állatsimogató gondoskodott. Este a Szentháromság szobornál a harmadik gyertya meggyújtásánál a Nagyboldogasszony iskola tanulói népi Betlehemet mutattak be. A református templomban Beregszászi Olga Szerelmem Magyarország című zenés műsorával Ács János tapolcai polgármesterről emlékeztek meg, halálának ötödik évfordulóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!