Tapolca

2016.07.27. 18:05

Két hét múlva nyit a tapolcai strand

Tapolca - Több, mint tíz év után újra lesz strandja a városnak. A megújult fürdő augusztus első felében nyit.

Tóth B. Zsuzsa

A nem hivatalos megnyitót követi a a nyílt, terheléses próbaüzem, amelynek során a lakosság éppen úgy igénybe veheti a strand szolgáltatásait, mint az azt követő nyitás után - tudtuk meg Lévai József alpolgármestertől.

A tapolcai strand zárt terhelés alatt áll, két hét múlva azonban már bárki kipróbálhatja (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Szemmel láthatóan a végéhez közelednek a strand építési munkái. A medencéket már többször feltöltötte vízzel a kivitelező, jelenleg a zárt próbaüzem zajlik. A vízkezelést végző gépészeti berendezések beállítása, tesztelése során laboratóriumban vizsgálják a medencék vízét. Mindezzel egy időben a létesítmény befejező munkái folynak, melynek végeztével megkezdődhet a műszaki átadás. A szükséges engedélyek beszerzése a létesítmény jellegéből adódóan hosszas folyamat lesz. Jó hír, hogy a zárt próbaüzemet követően – megfelelő laboratóriumi eredmények, és a szükséges engedélyek birtokában –, a nyílt, terheléses próbaüzem már lakossági részvétellel történik. Minderre csak néhány hetet kell várni, augusztus nyolcadikától bárki fürödhet a strandon, A hivatalos átadást szeptember közepére tervezzük – nyilatkozta az alpolgármester.

Címkék#Tapolca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!