Tapolca

2014.04.14. 10:50

Könyvtárosok szakmai napja Tapolcán

Tapolca – Közös szakmai napot rendezett a Magyar Könyvtárosok Egyesületének megyei szervezete, valamint a Wass Albert Könyvtár és Múzeum, a Könyvtárosok világnapja alkalmából hétfőn.

Szijártó János

A vendégeket Nagy Eörsné, a megújult tapolcai  Wass Albert Könyvtár és Múzeum igazgatója fogadta, illetve köszöntötte. Képekkel illusztrált prezentációjában bemutatta a belvárosi rehabilitáció részeként megújult könyvtárat. Elhangzott, hogy az intézmény fejlesztésére mintegy kétszáz millió forintot költöttek. Az épület magastetőt kapott, homlokzatszigetelés történt, cserélték a nyílászárókat, és az akadálymentesítés is külön hangsúlyt kapott. Megújult továbbá a fűtéssrendszer, a szellőzőrendszer, az elektromos hálózat, a wifi, festettek, burkolatot cseréltek, új berenderzési tárgyak, eszközök kerültek be, így napjaink elvárásainak megfelelő színvonalon szolgálhatják ki a látogatókat.

Sárköziné Sárovits Hajnalka, a balatonfüredi könyvtár igazgatója ismertette a szakmai nap programját

A rendezvény szervezői nevében Sárköziné Sárovits Hajnalka, a balatonfüredi könyvtár igazgatója szintén köszöntötte a résztvevőket és bemutatta a meghívott vendégeket, valamint ismertette a szakmai nap programját. A 110 éve szültetett Róna Emyről (grafikus, festő, meseillusztrátor) Fenyves Mária Annunziata, a Róna Emy Emlékbizottság elnöke tartott emlékeztetőt, majd dr. Erdősi Károly Lóránt, a Klebelsberg Kuno Emléktársaság ügyvezető elnöke Klebelsberg Kuno, a „gyermekek minisztere” című előadása folytatta a sort. Erdősi-Boda Katinka a mítosz és mese erkölcsi nevelésben betöltött szerepéről,  Rigó Béla költő, a Kincskereső folyóirat egykori főszerkesztője a kortárs gyermekirodalomról, Szegedi Katalin illusztrátor, író a gyermekkönyve illusztrációinak szerepéről szólt. Koradélután nyitották meg a Róna Emy vándorkiállítást majd Dinnyés József „daltulajdonos” műsora zárta a programot Rigó Béla költő közreműködésével.

Nagy Eörsné igazgató képekkel illusztrált prezentációjában bemutatta a belvárosi rehabilitáció részeként megújult tapolcai könyvtárat (Fotó: Szijártó János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!