Tapolca

2012.03.16. 08:48

Március 15. - Ma is harcot vív Magyarország

Tapolca - Bizonyos szempontból ma is forradalom van, ma is szabadságharcot vív a magyar nemzet. Erről Sólyom Károly beszélt a városi ünnepség szónokaként.

Szijártó János

A tapolcai alpolgármester párhuzamot vont  1848 márciusának eseményei és a mai helyzet között. Úgy vélte,  ma sem vagyunk kedvező helyzetben, a pénzügyi hatalom nehéz terheket ró Magyarországra,  ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy jobbra forduljon hazánk sorsa.  Mint ahogy annak idején elődeink is tették azt az idegen elnyomás megszüntetése érdekében.

A tapolcai  megemlékezés  idén is hagyományőrző lovas felvonulással kezdődött délután, majd koszorúkat  helyeztek el  Miltényi József huszárkapitány sírján  a Régi temetőben. Megjelentek és koszorúztak a huszárkapitány ma Budapesten élő leszármazottai is.

Az Alsó-tóparton Török János honvéd alezredes és Török Antonius Flórián honvéd százados emléktáblájánál tisztelegtek a pártok és civil szervezetek, a tapolcai önkormányzattal közösen. Innen indult ezúttal is  több ezer résztvevővel a fáklyás menet, rendőri biztosítás mellett át a városon, a Köztársaság térig.  A szépszámú közönség az  alpolgármester  beszéde után megtekinthette a Lélekzendítő című ünnepi műsort,  Pataki András színművész és a NeoFolk együttes közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!