Tapolca

2016.12.07. 21:25

Mesefigurák, babák, autók és Sztorikocka

Tapolca - Széll Ilona játékbolti eladó szerint náluk manapság elsősorban a televíziós reklámokból ismert játékok a kelendőek.

Tóth B. Zsuzsa

A tévés mesék, a mozifilmek figurái igazán keresettek, mint például a Jégvarázs szereplői. Ugyanakkor a Lego nem veszít a népszerűségéből, már sokfélét, lányoknak valót is lehet kapni. A legkisebbek a Duplót kapják ajándékba, jól bővíthető az is. A családok, baráti körök keresik a társasjátékot ilyenkor, sőt. már ősztől, amikortól több időt töltünk a lakásban. Vannak újak is, de még mindig sokan ragaszkodnak a Gazdálkodj okosan játékhoz. A plüssjátékok egész évben keresettek, nemcsak a kicsiknek vásárolják, hanem sok kamaszfiú is visz a barátnőjének.

Széll Ilona kereskedő szerint nem veszítenek népszerűségükből a plüssök és a társasjátékok. Szívesen vesznek fajátékokat is Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A nagy lányoknak, felnőtteknek színezőket is vásárolnak sokan. Érdekes módon a játékbabákból egyik évben több fogy, máskor meglepően kevés. De leginkább azokat keresik, amik valamit csinálnak. Van olyan, amelyik a megszólalásig hasonlít egy csecsemőre, vagy amelyik feláll, gügyög, beszél, amit lehet etetni itatni, fürdetni, pelenkázni. Jól eladhatóak a különféle logikai játékok, például a Dobble, a Sztorikocka.

Töreky Máté kedvence a kismotor és az óriás plüssmackó Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kis fiúknak sokszor az autók kellenek, a munkagépek, traktorok, de a drágább távirányítós kocsikat is megvásárolják ilyenkor a szülők, hogy örömet szerezzenek. Ahogy a kicsik fantáziáját megmozgató fajátékokat szintén szívesen vásárolják az ajándékot kereső felnőttek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!