Tapolca

2013.12.17. 09:24

Mézeskalácsokból nyílt tárlat Tapolcán

Tapolca - Szemet gyönyörködtető, édes gyöngyökkel, cukormázzal díszített, illatos mézeskalácsokból nyitottak tárlatot hétfőn este a Tamási Áron Művelődési Központban.

Szijártó János

Az immár második alkalommal megtartott adventi rendezvényt ugyan versenyként hirdették meg már tavaly is, azonban jelezve, hogy igazából nem a megmérettetés, hanem maga mézeskalács készítése a lényeg, mindenkit jutalmazott a szakértői zsűri.

Mézeskalácsokból nyílt tárlat a Tamási Áron Művelődési Központban hétfőn este. Fotó: Szijártó János

Boronyákné Papp Margit, az Ambrózia Mézlovagrend lovagja, bioméhész, Töreky Pálné, a helyi Borostyán cukrászda vezetője és Gyevnár Kálmán fazekas-keramikus csak az elismerés hangján szólt a beérkezett pályamunkákról.

A tavalyihoz képest több kategóriában lehetett indulni, de nem csak a mennyiség növekedett, hanem a minőség is ámulatba ejtette a rendezőséget.

Senki nem ment haza üres kézzel, az óvodai csoportok, az egyéni munkákkal készülő gyerekek és felnőttek egyaránt fogadhatták a zsűri elismerését és a szervezők által felajánlott jutalmait. A kiállítás megnyitása Sajcz Gábor élményszámba menő harmonikajátékával, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!