Tapolca

2016.02.12. 14:07

Negyven felett kevésbé ünneplik a Valenti-napot

Tapolca – Pénteken még nem keresik a vásárlók a virágboltban a Valentin-napi virágokat, ajándékokat.

Tóth B. Zsuzsa

 

Ruzsa Melissza is megünnepli a Valentin-napot barátjával, úgy tervezi, kirándulni is mennek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Lantos Krisztina kereskedő szerint inkább szombaton, akkor is főleg délután várható több vásárló emiatt. Vasárnap aztán egész nap érkeznek, ez a többéves tapasztalat.

– Mindig az ünnep napján jönnek sokan virágot venni, vagy maximum az előtte levő nap estjén. Legtöbben egy szál virágot vesznek csak, nagy csokrot kevesebben. Ők akár két-háromezer forintot vagy többet is költenek virágra. A piros színhez egyre kevésbé ragaszkodnak, az egyszálas vörös rózsát pedig a fiatalok vásárolják leginkább a kedvesüknek. A csokrok közül a tulipánt vagy a vegyes virágot keresik, de van olyan vevő, aki a párja kedvenc színét szeretné viszontlátni a virágban is, hogy örömet szerezzen. Kedvelik a vásárlók a kész csokrokat, sokan nem szeretnek várni arra, hogy az eladó megkösse azt. A kis cserepes jácint, nárciszt szintén kelendő, a cserépbe ilyenkor szívecskés tábla kerül vagy piros szalag – mondja Kriszti. Tapasztalata szerint legfeljebb a negyvenes korosztály tartja szem előtt a Valentin-napot, az annál idősebbek elhatárolódnak tőle. Azt mondják, hogy ők mindig visznek virágot egyébként is.

– Férfiak jönnek inkább, a hölgyek kevesebben vannak. Akik mégis a férfiaknak vásárolnak valamit a virágboltban, azok a szívecskés dolgokat keresik. Egy erősebb névnaphoz hasonló a forgalom ilyenkor. A hétköznapnál jobb, de például egy Katalin-napot nem közelít meg a vásárlók száma – magyarázza Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!