Tapolca

2016.04.13. 14:51

Ők voltak a legügyesebbek

Tapolca – A tanulásban akadályozott diákok országos komplex tanulmányi versenyének megyei fordulóját első ízben nyerte meg a Szász Márton Általános Iskola négyfős csapatával. Ezért ők képviselhetik megyénket a júniusi országos döntőn.

Tóth B. Zsuzsa

A hatodik és hetedik osztályos diákok számítástechnika, magyar nyelv és irodalom, földrajz, történelem, életvitel és gyakorlati ismeretek terén bizonyították tudásukat Frang Vivien és Dorosziné Nagy Vivien pedagógusok felkészítésével az Ajkán rendezett versenyen. Egyéniben a hatodik osztályos Orsós Nikolett második helyezést szerzett, továbbá Niki hetedikes társaival, Horváth Krisztinával, Orsós Richárddal, Horváth Biankával együtt csapatban a versenyt is megnyerték. Mindez azért is nagy szó, mert a hasonló típusú iskolák közöl a tapolcai a legkisebb a megyében – tudtuk meg Stolár Mihály intézményvezetőtől.

A speciális általános iskolák megyei versenyét első ízben nyerte meg a Szász Márton Általános Iskola csoportja. A képen a versenyzők: Horváth Krisztina, Orsós Richárd, Orsós Nikolett és Horváth Bianka
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az országos verseny megyei fordulóján rendszeresen részt vesznek, és idén megelőztek olyan intézményeket is, ahol az óvodáskortól a felnőttkorig fogják a sérült gyerekek kezét. A diákok heteken át lelkesen készültek a versenyre. Elmondásuk szerint ennek ellenére is nehéznek bizonyultak a földrajzzal, történelemmel kapcsolatos kérdések. Az eredmény viszont olyan jó hatással volt rájuk, hogy azóta már más versenyen is megmérettették magukat. Az iskolában nyolc évfolyamon, négy osztályban összevontan tanulnak a gyerekek. Az intézmény autista és értelmileg akadályozott gyermekkel is foglalkozik, ahol a mozgásukban korlátozott gyerekeket is fejlesztenek. Az ő lehetőségeiket segíti az az új kerekes szék, amelyet egy helyi jótevő, Töreky László ajánlott fel az iskolának, ezzel is megkönnyítve a gyerekek mindennapjait.

 

 

kép FTP-n 13-án

kód: tb0403tapszaszmarton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!