Tapolca

2016.05.25. 19:09

Oltás bárányhimlő ellen - Segít a testület

Tapolca – A város önkormányzata mintegy hárommilliós keretet biztosít arra, hogy az érintett gyerekek ingyen megkaphassák a bárányhimlő elleni oltást.

Tóth B. Zsuzsa

Az oltóanyag megvásárlásáról döntött a képviselő-testület a szerdai rendkívüli ülésén. A 2013. június elseje és a 2014. december 31. között született, közösségbe még nem járó és a betegségen eddig még át nem esett gyerekek az érintettek. A kicsik szüleit megkeresi az önkormányzati hivatal, hogy nyilatkozzanak, kérik-e a támogatást, amely a szükséges két oltás több mint tizenhatezer forintos teljes költségét fedezi.

Előzetes kalkulációk szerint a költségvetésből biztosított összeg elegendő lesz az igények fedezetére, de szükség esetén természetesen egyetlen gyermek sem maradhat majd oltás nélkül. A támogatásról lakossági fórumon tájékoztatják az érintett szülőket június hetedikén.

Az ülésen egyhangú döntés született arról, hogy a költségvetésben rendelkezésre álló polgármesteri keretből két alapítványt támogathat a város. A Batsányi János Általános Iskoláért Alapítványon keresztül az iskola balesetben megsérült egykori tanulója rehabilitációjához és gyógykezeléséhez járulnak hozzá 350 ezer forinttal.

Továbbá az Ovisokért Alapítvány támogatására bólintottak még rá a képviselők. Negyvenezer forinttal fejelik meg az óvodai bál bevételét ilyen módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!