Tapolca

2016.12.16. 13:57

Rédli, mint névadó

Tapolca – A halhatatlanság kis szeletét kapom ma, ha nem követek el valami nagy hibát az életemben, akkor száz év múlva is az én nevemet viseli majd a tornaterem. Ez pedig nagy öröm.

Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal köszönte meg Rédli András, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó egykori iskolája, a Bárdos iskola Kazinczy tagintézményének, hogy a tornatermet róla nevezik el. A pénteki névadó ünnepségen Bodor Tamás tagintézmény vezető úgy fogalmazott, hogy az országban több hasonló esetre is van példa, ma is élő, sőt, fiatal sportolóról neveznek el sport létesítményeket.

– A közelmúltban fogalmazódott meg a szándékunk, hogy mi is ezt tegyük tiszteletünk jeléül és hogy példát állítsunk a diákok előtt – mondta Bodor Tamás. Dobó Zoltán polgármester azt kérte a jelenlevő diákoktól, hogy mostantól abban a tudatban tekintsenek iskolájukra, hogy lehetséges innen indulva is komoly sikerek elérése.

Rédli András megtisztelőnek érezte, hogy róla nevezik el a tornatermet Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A harminc éves tornapadon, amin ültök, András ült egykor. Ő, aki ma már nemzetünk, Európa és a világ sportközössége előtt is ismert, elismert sportoló. Az út előttetek is ott áll – mondta a polgármester. András megköszönte, hogy a nevét viselheti mostantól a tornaterem.

– Bizony, egy ilyen kicsi városból, mint Tapolca is el lehet jutni olyan messzire, hogy ekkora megtiszteltetésben részesülhessen valaki, mint ma én. Rajtatok a sor, gyerekek - mondta András. Ígérte, hogy eztán is példát mutat a diákoknak és ahogy csak tudja, segíti az iskolát. Ennek első jele, hogy a napokban már hozzásegítette az intézményt egy két és fél milliós pályázati támogatáshoz, amelyből a tornaterem világítása újulhat meg. Az ünnepség élménybeszámolóval és sportnappal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!