Tapolca

2014.12.01. 20:45

Sürgették a strandot

Tapolca - Több helyi lakos is nehezményezte a péntek esti közmeghallgatáson, hogy már évek óta nincs nyitva Tapolcán a városi strand.

Tóth B. Zsuzsa

A vitát kiváltó téma kapcsán Dobó Zoltán polgármester leszögezte, hogy a képviselő-testület minden tagja a megvalósítás mellett áll, azonban a rendelkezésre álló összeg közel sem elég a kivitelezéshez. A 350 millió forint helyett nagyjából félmilliárd kellene, sőt, a fenntartás ugyancsak súlyos anyagi terhet jelentene.

A felszólalók közül Hazafi József felvetette, hogy akár társadalmi munkával, vagy anyagi támogatással, téglajegy vásárlásával is segíthetné a lakosság a fürdő mielőbbi elkészültét, ahogy a Márton-napi vacsorán is adakoztak a résztvevők a gyermekorvosi rendelő felújítására.

A tapolcai strand kútját októberben kitisztították, de a kivitelezés még nem kezdődött el, ezt nehezményezte a lakosság
Fotó: Tóth B. Zsuzsa


Szó volt arról is, ha a strand terveibe bevennék a tanuszoda építését, akkor a kormány is nagyobb valószínűséggel az ügy mellé állna, látva a hajlandóságot. Nem egyezett azonban a képviselők véleménye abban, hogy elkezdjék-e az adott összegből az építést, valamint azt sem erősítették meg mindannyian, hogy a korábbi strand helyén épüljön-e fel az új. Császár László képviselő elmondta, hogy a város rendelkezik több mint 230 milliós fejlesztési tartalékkal, annak hozzáadásával akár most elkezdhetnék a kivitelezést.

A helybéli Orbán Tibor kérdésére Horváth József százados, a kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője adott választ. Aszerint Tapolcán minimális mértékben van jelen a kábítószer, a legtöbb gond az úgynevezett biofüvekkel van, de fertőzöttnek nem nevezhető a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!