Tapolca

2015.06.07. 07:26

Tánc a Babaházban

Tapolca - Látványos gálán mutatta be az öt éve alakult Basic Táncstúdió a helyi gyerekek, fiatalok tánctudását.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai táncstúdió 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy a helyi gyermekek és fiatalok számára nyújtson alapismereteket többféle táncműfajban, valamint megszerettesse velük a mozgásformát. A közösségformálás mellett színpadi élményekkel is megajándékozza a növendékeket.

Jelenleg közel 40 tanítvány tanul táncot a hetente egyszer három korcsoportban. Az óvodás korúaktól a juniorokig. A klasszikus balett, jazztánc, társastánc, hiphop és kortárs tánc elsajátítása mellett szeptembertől májusig készülnek az év végi gálaműsorra, mely minden alkalommal más-más történettel ötvözve igyekszik elvarázsolni a közönséget.

Ilyenkor énekesekkel és táncosokkal egészül ki a csapat és emlékezetes, két felvonásos előadással lepik meg a közönséget komplex színházi élményt nyújtva számukra.

A stúdió tanárai, Barbarics Zsófi, Folmeg Barbara és Szabó Bence a Magyar Táncművészeti Főiskolán szereztek diplomát, ma is aktív táncosok mindhárman.

Zsófi nemzetközi táncfesztiválok tanára és szervezője, de táncolt az Operaház Aida című produkciójában is; Barbara magas osztályos versenytáncos, Merengue Magyar Bajnok, az Operettvilág Együttes tagjaként vendégszerepelt Németországban is; Bence pedig számtalan zenés színházi és televíziós produkcióban szerepelt itthon és külföldön egyaránt. Láthattak őt az Vígszínház, az Operettszínház vagy éppen a Fábry show és a Mr. és Mrs. című televíziós műsor műsor nézői is.

A növendékek pedig fellépéseken és versenyeken is képviselik a stúdiót: a veszprémi Connector Táncfesztiválokon eddig összesen két arany, három ezüst és négy bronz kupát szereztek, az idei székesfehérvári Fejér Kupán pedig egy arany és két ezüst minősítés mellett a Legjobb Férfi Táncos és a Legjobb Kosztüm díját szintén megszerezték.

Az idei tanév egyik nagy kihívása volt a tapolcai Basic Táncstúdió számára a Tamási Áron Művelődési Központban a napokban tartott tanévzáró gála. Annak során a Babaház című előadást mutatták be, a táncosok egy képzeletbeli család történetét tárták a nézők elé koreográfiáik segítségével. Remek zenékkel, kiváló énekesekkel és táncosokkal mesélt a csoport. Az előadás igazi, maradandó élményt jelentett a stúdió növendékeinek és a hálás közönség sorai között ülő szüleiknek egyaránt.

A látványos táncgála végén, a szűnni nem akaró tapsot követően pedig Szabó Bence emléklapot adott át az egyik alapító tagnak, Vitai Vandának, valamint Bakos Alexandrának és Varga Bencének.

Tánc szakon tanulhatnak tovább

A tanévzáró gálán Szabó Bence tánctanár elmondta, hogy mindannyiuk nagy örömére a tapolcai Basic Táncstúdiónak az idei tanévben két növendéke nyert felvételt művészeti szakközépiskolai képzésre. Bakos Alexandra a pápai, Varga Bence pedig a pécsi művészeti iskola tánc szakán kezdi meg majd szeptemberben a tanévet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!