Tapolca

2017.03.31. 20:07

Tapolca várossá nyilvánítási ünnepén kitüntetéseket adtak át

Tapolca - Tapolca újbóli várossá nyilvánításának 51. évfordulójának ünnepén Dobó Zoltán polgármester arról beszélt, hogy mit jelent tapolcainak lenni.

Tóth B. Zsuzsa

-          Miért lehet az, hogy velem együtt olyan sokan büszkék rá, hogy tapolcaiak lehetnek? Talán azért, mert szép hegyek vesznek körül bennünket, vagy mert itt van az ország egyetlen Tavas-barlangja, mert balatoninak mondhatjuk magunkat? Vagy mert nagy embereket adtunk ennek a hazának a kultúra, az irodalom, a képzőművészet a sport terén? Elmondhatjuk, hogy nekünk 48-ban is voltak tisztjeink, hogy a török időkben itt volt a frontvonal és innen nem mentek tovább.

Ez mind nagyon fontos, hiszen a környezet, amelyet őseink ránk hagytak, alapvetően meghatároz bennünket. Ez a város oly sokat tett, büszkének lenni pedig a teljesítményre lehet. Az elmúlt száz esztendőben négy rendszerváltást, több háborút átélt, de még mindig itt vagyunk. Pedig megszűnt a bányászat, elment a sereg, megszűnt a kórház. Ennyi minden után városok nyomait sózzák be, de minket ez sem tántorított el. Még mindig azt ünnepeljük, hogy előre tudtunk jutni. A városban mindenki beletett valamit ebbe a közös sikerbe, ezért ünnepelhetünk ma is, mert volt és lesz is gyökerünk – mondta a polgármester és vallotta, hogy Tapolca számára a családja múltja, a jelene és a gyermeke jövője. Szeretné, ha minden úgy éreznék, hogy tudnak közösen tenni, az összetartozás szála visszahoz mindenkit ide.

Az ünnepségen Tapolca Városért kitüntetést kapott Mózner Miklós, a Tapolcai Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanszakvezetője a város kulturális életében négy évtizeden át végzett sokoldalú, színvonalas és odaadó tevékenysége, valamint a Tapolcai Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában végzett eredményes oktató-nevelő munkája elismeréséül. Tapolcai Közművelődésért kitüntetést adományoztak Nemes Hajnalka könyvtáros részére a városi könyvtárban hosszú ideje végzett lelkiismeretes, odaadó, precíz és kreatív tevékenysége, hasznos és sokoldalú munkája  elismeréséül. Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést kapott Fodorné Csöglei Erika, gyógypedagógus - logopédus, a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tapolcai Tagintézményének igazgatója széles körű szakmai tevékenysége, állhatatos logopédiai munkája elismeréséül. Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést vehetett át Bárkáné Mátrai Judit, a Batsányi János Gimnázium és Kollégium orosz - angol nyelv szakos pedagógusa határozott céltudatos, magas fokú empátiával végzett tanító - nevelő munkája, valamint a tehetséggondozás területén végzett odaadó tevékenysége elismeréséül.

A tapolcai Városnapon Tapolcai Közszolgálatért kitüntetést kapott Für Ágnes Mária, a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője, a Pénzügyi Iroda vezető-főtanácsosa. A képen munkatársak, ismerősök gratulálnak a kitüntetettnek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést kapott Szöllősi Károlyné, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének pedagógusa kiemelkedő pedagógusi tevékenysége, alapos és precíz oktató - nevelő munkája elismeréséül. Tapolcai Egészségügyért és Szociális ellátásért kitüntetést érdemelt ki Szommer Pálné Rehbein Edeltraud, a Deák Jenő Kórház főorvosa közel negyven éve végzett megbízható szakorvosi munkája, empatikus hozzáállása, rendkívüli munkabírása elismeréséül. Tapolcai Közszolgálatért kitüntetést kapott Für Ágnes Mária, a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője, a Pénzügyi Iroda vezető-főtanácsosa a pénzügyi feladatokban pontos és lelkiismeretes munkája, valamint a természetjárás területén végzett közéleti tevékenysége elismeréséül.

Az Év Tapolcai Rendőre kitüntetést Domonkos Zsolt, rendőr százados, a Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának osztályvezető helyettese kapta a város közterületeinek közbiztonságáért folytatott szakmai elhivatottsága, segítőkész tevékenysége, a lakosság érdekében végzett munkája elismeréséül. A Városnapon nyugállományba vonulása alkalmából köszöntötte a polgármester Ughy Jenőné jegyző asszonyt, aki 41 év munkaviszonyban eltöltött szolgálat után vonul nyugdíjba. Az állófogadáson Nanna Egidius, Lillehammer város stratégiai tervezési és fejlesztési igazgatója és Rig Lajos országgyűlési Képviselő mondott pohárköszöntőt gratulálva a városi évfordulóhoz és arról szólva, hogy mire lehetnek büszkék a tapolcaiak. Az ünnepségen Román Iván hegedűtanár és Sajcz Gábor harmonikás játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!