Tapolca

2015.02.24. 21:02

Tizennyolc induló a tapolcai választáson

A tizennyolc jelölt hétfőn kezdhette meg gyűjteni a választók ajánlásait a megye 3-as számú egyéni országgyűlési választókerületében – Tapolcán és környékén – az április 12-én esedékes időközi voksolásra, tudtuk meg Ughy Jenőné jegyzőtől.

Tóth B. Zsuzsa

A jelölteknek ajánlóíveken ötszáz érvényes támogató aláírást kell gyűjteniük az induláshoz. Az időpont nem minden jelöltre igaz, egyeseknél a nyilvántartásba vételi határozat csak hétfő délután lett jogerős. Így ők csak kedden kezdhették el az aláírásgyűjtést az áprilisi voksolásra. Hétfőig mind a 72 ezer választónak meg kellett kapnia az időközi voksolásról szóló értesítőt.

A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette az induló pártokat. Eszerint a Magyar Liberális Párt, a Magyar Igazság és Élet Pártja, az Összefogás Párt, a Zöldek Pártja, a Földművelők, Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja, a Magyar Demokráciáért és Hazáért Párt, az Összefogás a Civilekért Párt, valamint a Magyarországi Cigányok Fóruma – Összefogás Magyarországért Párt, a Magyar Munkáspárt, az Aquila Párt, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, az Origó Párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Lehet Más a Politika jelöltje kezdhette meg az aláírásgyűjtést. Azért kell időközi választást tartani, mert a 3-as választókerület tavaly áprilisban megválasztott kormánypárti képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

A Jobbik jelöltje, Rig Lajos kedd délelőtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy választási etikai kódexet fogalmaznak meg és íratnak alá az abban foglaltakkal egyet-értő jelöltekkel. A kódexben ígéretet tesznek egyebek mellett arra, hogy a jelölőszervezetek pozitív kampányt folytatnak és tartózkodnak a büntetőjogi szabálysértésektől.

A munkások, a bérből és fizetésből élők gondjait értő, a helyiek támogatását bíró jelöltet indít a Magyar Szocialista Párt a tapolcai időközi választáson – mondta Tóbiás József elnök-frakcióvezető kedden Budapesten, Pad Ferencet bemutatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!