Tapolca

2013.05.30. 16:09

Túra a tanösvényen

A Weöres Sándor Általános Iskola és a Türr István Gimnázium 90 diákja játékos vetélkedőn keresztül ismerkedett az élővilággal a tapolcafői Forrás Tanösvényen a minap.

Napló

A madarak és fák napjához kapcsolódó, vidám hangulatú szabadtéri program legfőbb célja a környezettudatos gondolkodás erősítése, valamint a természettel kapcsolatos tudnivalók megismertetése volt.




A pápai diákok vidám hangulatú, játékos vetélkedőn keresztül ismerkedtek az élővilággal a tapolcafői Forrás Tanösvényen. Az egyes állomásokon változatos feladatok várták a tízfős csoportokat (Fotó: Somogyi Zoltán)



A fiatalok végigjárták a Forrás Tanösvényt, ahol az egyes állomásokon érdekes, változatos feladatok várták a tízfős csoportokat. Ezek közé tartozott egyebek mellett a madár- és növényfelismerés, a madárfészek-készítés, vagy például a tanösvényhez kapcsolódó kérdések megválaszolása.

A pápai diákok megtekintették a tapolcafői településmúzeumot is, végül a résztvevőket oklevéllel, könyvvel jutalmazták a szervezők. A program megvalósításában a két tanintézmény mellett az Önkéntes Pont Most, a Tapolcafői Kertbarát Kör, valamint a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont közösen működött közre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!