Tapolca

2015.08.09. 10:46

Ünnepi napok és borhét Tapolcán

Tapolca – A közelgő Ünnepi napok és borhét programjai keretében a Köztársaság téren augusztus 18-ától 23-áig lesz néptánc, könnyűzenei koncert, kenyér- és kemenceszentelés.

Tóth B. Zsuzsa

A Tapolcai nyár vendége volt többek között Csepregi Éva és a Kállay Saunders Band (lentebb)  a tóparti vízi színpadon. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Átadják a borverseny és a Virágos Tapolcáért – Tiszta udvar, rendes ház verseny díjait. Augusztus 20-án délelőtt térzenét ad a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar a Szentháromság-szobornál, a szentmise után felszentelik a plébániaudvaron a kemencét és az új kenyeret a Batsányi Táncegyüttes közreműködésével. A Köztársaság téren délután fellép a Kinizsi Táncegyüttes, a Csobánc Népdalkör, a Batsányi Táncegyüttes, a Batsányi Népdalkör, a Nyirettyű Népzenei Együttes, a Palmetta. Az ünnepi köszöntőt tűzijáték és Ocho Macho-koncert követi, Sajcz Gábor harmonikázik. Aznap Szent István sakkversenyt rendeznek. A következő két napon lesz népzenei műsor, néptánc, nemzetiségi és gyermekműsor. Ekkor rendezik a XVII. tapolcai kupa nemzetközi nagypályás labdarúgótornát a Városi Sporttelepen. Hastáncelőadás, kézműveskuckó, rockzene és dzsessz várja a vendégeket.

Vasárnap délelőtt pörköltfőző versenyt rendeznek, majd operettest és könnyűzenei koncert zárja az ünnepi napokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!