Tapolcafő

2016.02.22. 19:58

Díjnyertes házias ízek - A malackocsonya arany minősítést kapott

Tapolcafő - Nagy sikert aratott a hatodik alkalommal megrendezett Noszlopi Ízparádé elnevezésű gasztronómiai rendezvényen a Tapolcafői Kertbarát Kör nyolcfős csapata, melynek tagjai több arany minősítést, egyesületük pedig az eredményes szereplésért különdíjként egy serleget is kiérdemelt.

Polgár Tibor

Noszlop egy kis bakonyaljai falu, azonban a helyi finomságok híre messzi földre eljutott már. A helyi fogadó évek óta megrendezi a házias ízek versenyét, melyen a Tapolcafői Kertbarát Kör rendszeresen képviselteti magát - tudtuk meg Somogyi Zoltántól, a civil szervezet elnökétől. A noszlopi sportcsarnokban lebonyolított versenyt négy kategóriában írták ki: a kocsonyák, a házi sütemények, továbbá a savanyúságok, befőttek, lekvárok, rostos levek mellett a házi sütésű kenyerek, péksütemények mezőnyében kereste a legjobb ízeket a szakmai zsűri.

A tapolcafői kertbarátok díjazottjainak egy része: Végh Ferencné, Somogyi Zoltánné, Körmendi Lászlóné, Horváth Endréné és Horváth Endre

- A megmérettetés alkalmával az otthon elkészített kocsonyaalkotásokat két személyre terített asztalon kellett elhelyezni a kísérőkkel, dekorációkkal, italokkal együtt - tájékoztatott a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke. - Az otthon sütött sütemények versenyén is számított az étvágygerjesztő terítés, a dekoráció. Ezt ugyancsak értékelte a mesterszakácsokból is álló zsűri. Egyesületünk harmadik alkalommal vett részt a Noszlopi Ízparárdén. Idén nyolc tagunk nevezett a versenyre, és nagy sikereket értünk el. A kocsonyaparádén Végh Ferencné malackocsonyája arany minősítést kapott, csakúgy, mint Banai Ferencné szilvalekvárja és sárgabarackbefőttjei, valamint Horváth Endre a kézműves házi savanyú káposztájával - büszkélkedett Somogyi Zoltán. Hozzátette, Bali Istvánné a meggylekvárjával és az ecetes almapaprikájával ezüst minősítést érdemelt ki, a házi sütemények kategóriájában pedig Körmendi Lászlónénak a tapolcafői malomkereket ábrázoló tortáját szintén ezüst fokozatra minősítették. Emellett Kiss Ernőné birslekvárral, míg Somogyi Zoltánné fügelekvárral bronz minősítést ért el. A díjazottak érmet, oklevelet, ajándékcsomagot kaptak.

A hatodik alkalommal megrendezett Noszlopi Ízparádén Végh Ferencné malackocsonyája arany minősítést kapott

A tapolcafői kertbarátok vezetője megjegyezte, Körmendi Lászlóné a tortáját felajánlotta a rendezvény különdíjának. A versenyen több alkalommal, nagy létszámban és eredményesen részt vett civil szervezetek közül a Tapolcafői Kertbarát Kört egy díszes serleggel, illetve oklevéllel jutalmazta a zsűri. A szervezők elmondása szerint idén 306 ételféleséget és több mint 250 versenyzőt vonultatott fel a Noszlopi Ízparádé.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!