Tés

2015.02.21. 10:21

Térdig érő hóban mennek szavazni Tésen

Ugyan az elmúlt másfél hét időjárása már a tavaszt idézi, Tésen továbbra is tartja magát a tél, vasárnap is térdig érő hóban mennek szavazni a bakonyi kistelepülésen.

Szabó Péter Dániel

Az elmúlt hónapokban több ízben is foglalkoztunk a Keleti-Bakony legmagasabban, egészen 456 méter tengerszint feletti magasságon fekvő településsel. Ha a közeli Várpalotán 5 centiméter hó esett, Tésen legalább 15-re számíthattak a helyiek, s az egy-két Celsius fokkal hidegebb idő miatt el sem olvadt az égi áldás a faluban. Amíg a megye több pontján már a tavaszt idézi az időjárás, addig ott a mai napig a hó az úr.

Lippert Ferenc önkormányzati képviselő fotóin is jól látni mindezt. Még a három méteres hóember is büszkén áll a kistelepülés központjában. A vasárnapi országgyűlési képviselő-választásra is kis túlzással térdig érő hóban kénytelenek elsétálni a tésiek. Persze ez nem akadályoz meg senkit a voksolásban, mondták el kérdésünkre, hiszen Tésen mindig az átlagnál magasabb a részvételi arány a választásokon.




Fotók: Lippert Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!