Tihany

2014.05.09. 11:34

Látványos akciójelenet a Balaton felett

Tihany - Látványos akciójelenetet forgatott pénteken délelőtt a The Spy című akció-vígjátékot készítő stáb a Balaton felett.

Szabó Péter Dániel

A horgászok és a parton sétáló turisták is megdöbbenve figyelték a tihanyi rév közelében a víz felett köröző két helikoptert. Az egyik talpán két ember - feltehetően a film két szereplője, Melissa McCarthy és Jason Statham, esetleg dublőreik – kapaszkodott, s küzdött egymással, míg a másik gépről speciális kamerával rögzítették az eseményeket. Egy idő után az alsó férfi a vízbe esett, őt a fogatást motorcsónakokról követő stábtagok segítették ki a Balatonból. Több kört is megtettek a filmesek az öbölben, mire végeztek a jelenet felvételével.

Az egyik tihanyi strandon figyelték a történteket a csepeli Burattino Általános és Szakképző Iskola harmadik és negyedik osztályos diákjai, akik osztálykirándulásra érkeztek Tihanyba. Elmondták, nagy élmény számukra a balatoni látogatás, s külön öröm, hogy egyik kedvenc akciósztárjukat, Jason Stathamet is láthatták munka közben.

A The Spy, azaz A kém címmel jövőre a mozikba kerülő akció-vígjátékban ugyanis a Szállító filmekből ismert színész is szerepet kapott a fent említett Melissa McCarthy, valamint  Jude Law, Rose Bryne és a 50 Cent néven ismert rapper, Curtis Jackson mellett. Korábban Budapesten forgatott a stáb, most pedig tihanyi volt MSZMP-üdülő a központ, ide hozták helikopterrel a hollywood-i sztárokat. A helyszínt lezárták, senki nem juthat be, marcona biztonsági őrök vigyázzák a kaput. 50 Cent egyébként hivatalos twitter-csatornáján (internetes mikroblog szolgáltatás – a szerző) is folyamatosan oszt meg képeket mindennapjaiból. Így például látható a többi színész társaságában, de egy parkban, egy olyan helikopter előtt is, amelyeket a péntek délelőtti forgatáson láthattak a tihanyiak.

A Paul Feig rendezte film egy Susan Cooper nevű titkosügynökről szól, aki Melissa McCarthy személyesít meg a vásznon. A forgatásról viszonylag keveset tudni, a hírek szerint szombaton a Balatonfüred és Tótvázsony közötti útszakaszt is lezárják a felvételek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!