Tihany

2017.09.05. 18:15

Balatoni komp: túl az egymillió utason

Idei egymilliomodik komputasát köszönthette a Bahart augusztus 31-én délelőtt. Jelinek István és felesége a csütörtök délelőtti 10 órás kompon vehette át nyereményét, egy Bahart ajándékkártyát Witzmann Mihály Somogy megye 4. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjétől és Kollár Józseftől, a BAHART vezérigazgatójától.

Sági Ági

A kompot Szántód és Tihany között már tavaly is mintegy 1,1 millió utas vette igénybe, amivel a komputasok számának 14 éves rekordja dőlt meg. 2016-ban szeptember közepén lépte át a komputasok száma a bűvös egymilliót, míg idén már augusztusban köszönthették a szerencsés egymilliomodik utast. Ez számokban annyit jelent, hogy augusztus végéig huszonötezer fővel, azaz mintegy három százalékkal több utast és tízezerrel több gépkocsit, és tíz százalékkal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántód-rév és Tihany-rév között a tavalyi év azonos időszakához képest.

Szántód és Tihany között a Balatonon köszöntötték az egymilliomodik komputast
Fotó: Bahart

- A személyhajóinkon is nagy a forgalom. Augusztus elején köszönthettük az ötszázezredik utast, és a számok alapján idén is hétszáz-ezer fölé emelkedhet a személyhajózásban szállított utasok száma a hajózási szezon végére. Ezzel megismételjük a 2016-os kiemelkedő forgalmú évet. - mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. Az eseményen Witzmann Mihály, Somogy megye 4. számú választókörzetének országgyűlési képviselője is részt vett, aki kiemelte, hogy a régión belüli közlekedés hatékonyságjavításának megvalósításához várhatóan komoly hazai pénzeket költhet a Bahart a következő időszakban a járművek, valamint a kikötői létesítmények korszerűsítésére, fejlesztésére. A kompok szeptember 24-ig negyven percenként közlekednek. A szeptemberi nyárias idő egyre több kirándulót vonz a Balatonhoz, így az idei évben további forgalomnövekedés várható a tavalyi évhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!