Tihany

2016.08.18. 19:05

Esztétika és érték - Hild-díj jár a dinamikus fejlődésért

Tihany - A városépítésben kimagasló eredményeket elérő települések önkormányzatai kapják s rangos elismerést, amelyre a település most pályázott először.

Kekk Sára

A Magyar Urbanisztikai Társaság az idei Hild János-díjat Tihanynak adományozta. A neves szakmai elismerést három kategóriában osztják ki évente, a Balaton-parti település a kétezer lélekszám alatti települések között bizonyult idén a legjobbnak. - Nagy dicsőség számunkra az elismerés, hiszen ez azt jelenti, hogy az elmúlt években valóban dinamikusan fejlődött a település. A Mádl Ferenc tér kialakítása, a Borsos Miklós tér átépítése, a Pisky sétány felújítása, a Kálvária restaurálása, a közterek és a zöldfelületek megújítása, a hajóállomás környékének rendezése, a kerékpárút építése a szakmai zsűrit is meggyőzte - mondta Tósoki Imre polgármester.

Tósoki Imre polgármester elmondta, nagy dicsőség Tihany számára a rangos építészeti elismerés  Fotó: Penovác Károly

Ez azt is jelenti a település számára, hogy jó úton haladnak, illetve a jövőre vonatkozó stratégiai elképzeléseik is helyesek, emellett marketingszempontból is hasznos lehet a díj, amelyet augusztus végén, Kecskeméten, az Országos Főépítészi Konferencián vehet majd át a polgármester.

A megyéből eddig Ajka, Pápa, Tapolca, Balatonfüred és Paloznak kapta meg az elismerést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!