Tihany

2017.06.15. 17:50

Rekordlétszámú nevezés az Európa Kupán

TIHANY - Olimpikonokkal és masters világsztárokkal teletűzdelt mezőny vágott neki a hetedik Masters Európa Kupának.

A rekordnak számító 89 nevező - akik 15 országot képviseltek - furfangos, de nehéz versenyt tudhat maga mögött, a Balaton ezúttal a trükkös arcát mutatta a finneseknek. A tervezett 10 futamból ötöt sikerült megtartania a már-már erőn felül teljesítő rendezőségnek. Ez az öt futam azonban komoly sportteljesítményt kívánt a versenyzőktől. A második versenynap első futama volt a legkeményebb, ahol a 28 csomós befújások próbára tették a hajókat és a versenyzőket, sok volt a borulás, sajnos árbóctörés is történt, de mindenki épen, biztonságban került a célvonal túloldalára vagy a partra.

 

A korábbi háromszoros - 2007, 2008 és 2009 - masters világbajnok és hétszeres ezüstérmes, ma is szinte mindenhol esélyesként induló német André Budzien hozta a papírformát és két futamgyőzelemmel, két második hellyel, valamint a kieső 6. hellyel magabiztosan nyerte a versenyt és a grand masters kategóriát. Az abszolút sorrendben az ukrán Taras Havrysh követte a német versenyzőt, a tavalyi bajnok dél-afrikai Ian Ainlise lett a harmadik, a legjobb magyar Székely Antal az ötödik helyen végzett, utána az ugyancsak magyar Haidekker Péter érkezett a lajstromban.

A verseny egyik "sztárja" az egyetlen super legend, azaz 80 évesnél is idősebb versenyző, a német Walter Mai volt, aki már a 80-as években is részt vett a veterán világbajnokságokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!