Top 100

2017.11.30. 13:52

Europe Direct Tájékoztató Központ – Szolgáltatások vállalkozásoknak is

Az Europe Direct iroda feladata, hogy az állampolgárokat lakóhelyükhöz közel, saját anyanyelvükön juttassa hozzá információkhoz uniós kérdésekben: a tanulástól, munkavállalástól kezdve, az EU-n belüli utazáson át, a szociális ügyekkel, a vállalkozásindítással, a határon átnyúló tevékenységekkel és egyéb uniós vonatkozású témakörökkel bezárólag.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázat útján nyerte el a megyei Europe Direct Tájékoztató Központ működtetésének jogát 2013-2017 között, és már benyújtásra került az új pályázat is, melynek elnyerése során további három évig, 2020-ig vállalja az uniós iroda feladatainak ellátását. Az iroda alaptevékenységével összefüggésben természetesen a vállalkozói szektor részére is számos szolgáltatást nyújt tanácsadások, rendezvények keretében.

A Europe Direct hálózat közel 500 irodával rendelkezik az Európai Unióban, létrehozója és fenntartója az Európai Bizottság és a tagállamokban a bizottság helyi képviseletei. Hazánkban a hálózat lefedettsége országos, minden megyében a megyeszékhelyeken működnek a tájékoztatóközpontok.

Az információs szolgáltatás részeként az érdeklődők személyesen, telefonon és írásban is feltehetik kérdéseiket, amelyekre közvetlenül – vagy a kérdéstől függően más uniós hálózat bevonásával – kapnak választ. A személyes kapcsolatfelvétel során az ügyfelek tájékozódhatnak az irodában rendelkezésre álló ingyenes kiadványokból is, amelyek közvetlenül az Európai Unió könyvesboltjából (EU Bookshop) kerülnek a polcokra, továbbá internethasználatra is lehetőség van.

A tanácsadáson túl az iroda társszervezésében több alkalommal kerülnek megrendezésre vállalkozókat érintő szakmai programok különböző témákban: piacra lépés az EU- tagországokban, határon átnyúló szolgáltatásnyújtás feltételei, uniós vámkódex,uniós finanszírozási lehetőségek, az EU gazdasági növekedést célzó intézkedéseiről szóló tájékoztatók stb.

Kapcsolat:

Tel.:+36-88-814-101

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!