TOP 100+200 – VESZPRÉM MEGYEI GAZDASÁGI KIADVÁNY 2017.

Tisztelt Olvasó!
Évtizedes hagyományt teremtve jelentettük meg immáron 11. alkalommal megyénk éves gazdasági eredményeit összefoglaló, informatív kiadványunkat a TOP100-at, mely igyekszik alapos szakmaisággal és hiteles adatokkal, forrásokkal tükröt állítani a régióban működő vállalkozásokról, folyamatokról.
Veszprém megye gazdasága
Az országos folyamatokkal összhangban, Veszprém megye gazdaságának 2017. I. félévi főbb mutatói az egy évvel korábbihoz képest javultak. A megyei székhelyű ipar termelési értéke, a belföldi, valamint az exportbevételek egyaránt bővültek. A megye iparában meghatározó terület a járműipar, amely az ipari teljesítmény és az export árbevétel több mint felét adta.
Fókuszban a pályaorientáció
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítséget nyújt a szakma-, pálya- és iskolaválasztás előtt álló általános iskolai felső tagozatos tanulóknak, szüleiknek és tanáraiknak a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő helyes szakmaválasztás meghozatalában.
Munkáltatói márkaépítés
Egy cég igazi értékét a vállalati kultúrát biztosító erőforrás képezi. A vállalat számára kiemelt jelentőséggel bír a megfelelő számú kvalifikált munkaerő rendelkezésre állása, jelentette ki Svéhlik Csaba, MTA Év Kutatója díjas mérnök-közgazdász.
Hallgatott a megérzéseire – A fokozatosság elvét betartva épített cégcsoportot
Idén ünnepli vállalkozóvá válásának 30. évfordulóját Csatári László. Egy egyszerű esztergagéppel kezdte a tevékenységét, ma pedig egy cégcsoportot irányít. A fémipar mellett a műanyagiparba, az újrahasznosításba és a majolikagyártásba is belekóstolt.
Teret adnak a kreativitásnak
„A minőség nem minden, de minőség nélkül minden semmivé lesz.” E filozófia jegyében alapították 1993-ban a Transmoduls Kft.-ét, és ebből azóta sem engednek az egyedi tervezésű és gyártású ipari automata gépeket, berendezéseket előállító Transmoduls Kft.-nél.
Veszprém megye és a TOP 300 gazdasági teljesítménye 2016-ban
Elemzésünkben a 2016 évi társasági adó bevallásokból összeállított gyorsjelentés adatain keresztül vizsgáltuk Veszprém megye és a nettó árbevétel szerint a 300, illetve 100 legnagyobb vállalkozás gazdasági jellemzőit.
Céglista a nettó árbevétel alapján
Cégadatok, 2016.
Europe Direct Tájékoztató Központ – Szolgáltatások vállalkozásoknak is
Az Europe Direct iroda feladata, hogy az állampolgárokat lakóhelyükhöz közel, saját anyanyelvükön juttassa hozzá információkhoz uniós kérdésekben.
Tanulsággal szolgálnak – Vállalkozói sikertörténetek Veszprém megyéből
Húsz cég, amely ugyan nem rengette meg a világot, de történetével tanulságul szolgál a gazdasági rendszerváltás idejében a vállalkozók útjára lépőknek éppen úgy, mint azoknak, akik ma gondolkodnak ezen. A húsz történet mindegyike egyedi, ugyanakkor közös bennük, hogy a nulláról indulva építettek fel sikeres, akár több milliárd forint árbevételű céget.
Legfőbb érték az ember
Amikor az amerikai tulajdonosok birtokba vették a társaságot, a közép-kelet-európai hídfőállás szerepét szánták a nemesvámosi MTD Hungária Kft.-nek. Ezzel szemben mára a cégcsoport legnagyobb gyártójává váltak Európában.

Top 100+200 – Veszprém megyei gazdasági kiadvány 2016.

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek

Nem találhatóak cikkek