10°

Top 100+200 – Veszprém megyei gazdasági kiadvány 2016.

Kedves Olvasó!
Hazánk gazdasága elmúlt egy évtizedének története tele volt aggodalmakkal vegyes bizakodással.
Veszprém megye gazdasága, 2016 I. félév
Széleskörű szolgáltatások megyeszerte a vállalkozásokért
A kamara célja a törvény szerinti köztestületi célokon túl a vállalkozások közötti olyan együttműködési lehetőségek megteremtése és fenntartása, amelyek az érdekazonosság alapján elősegítik a vállalkozók közötti közvetlen gazdasági kapcsolatokat, valamint a kölcsönös érdekeken alapuló együttműködést.
Szolgáltatások vállalkozásoknak is
A Europe Direct iroda feladata, hogy az állampolgárok lakóhelyükhöz közel, saját anyanyelvükön jussanak hozzá információkhoz európai uniós kérdésekben, tanulás, munkavállalás, utazás, szociális ügyek, vállalkozásindítás, határon átnyúló tevékenységek témakörökben.
Messze visz az út
A megye gazdasági szerepelőinek továbbra is gondot okoz a közlekedési infrastruktúra hiányossága. Továbbra sincs a megyét átszelő 2x2 sávos főútvonal, hiányzik a villamosítás az észak-balatoni, illetve a pápai szakaszon.
Baráti vállalkozás
Az alapokat 2003-ban rakták le. Lippert Róbert és Mogyorósi Tamás vállalkozása ma már cégcsoporttá nőtte ki magát. Rövid idő alatt színtiszta magyar tulajdonú multinacionális vállalatot építettek.
Labour Market Trends and Outlook in Veszprém County
Veszprém megye és a TOP 300 gazdasági teljesítménye 2015-ben
Az előző évekhez hasonlóan, immár 10. alkalommal nyújtunk áttekintést Veszprém megye gazdasági folyamatairól a társasági adó bevallások adatai alapján.
Céglista a nettó árbevétel alapján
Cégadatok, 2015.
Kamarai Védnöki Tábla
2002-ben hozták létre a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére és népszerűsítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert.
Minden téren hiányzik az ember
Kiürült a megye, egyre kevesebb a szabad, s a munkáltatók által felvehető munkaerő. A Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi főosztály elemzésében bemutatja a megye alapvető munkaerő-piaci folyamatait.
Hosszú távra terveznek
Éppen húsz évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Veszprémben a nass magnet Hungária Kft.
Figyelnek a környezetre
Az innováció kezdetben alapanyag fejlesztésre és hatékonyságnövelésre fókuszált a Kókai Kft.-nél. Mindez a 2000-es évek második felében gyorsult fel, amikor a cég elkezdett termékfejlesztési feladatokkal is foglalkozni. Ez nem a klasszikus alkatrészfejlesztést, sokkal inkább az adott alkatrész gumiösszetevőjének működési illetve funkciós megfelelési fejlesztését jelenti.
Economic Performance of Veszprém County and the top 300 enterprises in 2015