16°
19°

Top 100

9 hónapja
Az alapokat 2003-ban rakták le. Lippert Róbert és Mogyorósi Tamás vállalkozása ma már cégcsoporttá nőtte ki magát. Rövid idő alatt színtiszta magyar tulajdonú multinacionális vállalatot építettek.
9 hónapja
Éppen húsz évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Veszprémben a nass magnet Hungária Kft. A mai termelési volumen és vállalati létszám már köszönő viszonyban sincs a két évtizeddel ezelőttivel, hiszen ez idő alatt megsokszorozták tevékenységüket. Mégis ugyanabban az épületben vannak, mint annak idején.
9 hónapja
Az innováció kezdetben alapanyag fejlesztésre és hatékonyságnövelésre fókuszált a Kókai Kft.-nél. Mindez a 2000-es évek második felében gyorsult fel, amikor a cég elkezdett termékfejlesztési feladatokkal is foglalkozni. Ez nem a klasszikus alkatrészfejlesztést, sokkal inkább az adott alkatrész gumiösszetevőjének működési illetve funkciós megfelelési fejlesztését jelenti.
9 hónapja
A megye gazdasági szerepelőinek továbbra is gondot okoz a közlekedési infrastruktúra hiányossága. Továbbra sincs a megyét átszelő 2x2 sávos főútvonal, hiányzik a villamosítás az észak-balatoni, illetve a pápai szakaszon.
9 hónapja
Kiürült a megye, egyre kevesebb a szabad, s a munkáltatók által felvehető munkaerő. A Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi főosztály elemzésében bemutatja a megye alapvető munkaerő-piaci folyamatait.
9 hónapja
A Europe Direct iroda feladata, hogy az állampolgárok lakóhelyükhöz közel, saját anyanyelvükön jussanak hozzá információkhoz európai uniós kérdésekben, tanulás, munkavállalás, utazás, szociális ügyek, vállalkozásindítás, határon átnyúló tevékenységek témakörökben.
9 hónapja
A Somogy, valamint a Veszprém és Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarák 2002-ben hozták létre a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére és népszerűsítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amelyben közel 120 minősített, kiváló szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik, három kategóriában (étterem, cukrászda, kávézó és koktélbár).
10 hónapja
A kamara célja a törvény szerinti köztestületi célokon túl a vállalkozások közötti olyan együttműködési lehetőségek megteremtése és fenntartása, amelyek az érdekazonosság alapján elősegítik a vállalkozók közötti közvetlen gazdasági kapcsolatokat, valamint a kölcsönös érdekeken alapuló együttműködést.

Legolvasottabb

1
Felborult egy kisteherautó a litéri elágazásnál
2
Rizsa a nyúlüregben – Ősszel sem áll meg a slam-kerék
3
Húsz éve az élhetőbb Balaton-felvidékért
4
Árokba hajtott egy személykocsi Cseszneknél
5
BL-nyitány: Fantasztikusan hajrázott a Veszprém
Az anyatejnek nincs párja
Újra nő a szoptató édesanyák száma, de nem eléggé
Koncert / 1 órája
Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya a MOM-ban énekel
A szeptember 29-i esten Hrutka Róbert zenekara kíséri majd az előadót.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk, hogy *GARAI ZOLTÁN* életének 74. évében elhunyt. Temetése 2017. szept. 27-én 12 órakor lesz Fehérváron a Béla úti temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *BORSZUK JÓZSEFNÉ* *szül.: Esső Mária* 58 éves korában elhunyt. Kérésének megfelelően temetése szűk családi körben történik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *ÖZV. DR. GYÖKÖSSY JÓZSEFNÉ* *szül.: Kőszegfalvy Katalin * 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 27-én 15 órakor lesz Győrben a Szabadi úti temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család
gyorshajtás / 1 órája
Pénzbírságot kapott Hollandiából – ahol sohasem járt
Polgár Tibor
2 órája
Csendéletek, tájképek, absztrakt és avantgárd a Kogart új kiállításán
Sági Ági
nivegy-völgy / 2 órája
Tart még a szüret, most már a borászokon múlik a minőség
Sági Ági
Még nagyobb baj jöhet / 3 órája
Gátszakadás fenyeget, tízezreket kellene evakuálni Puerto Ricón
3 órája
Milyen, ha egy párkapcsolatban többen vannak kettőnél?
Schmidthoffer Eszter
Zsaruk kétkeréken / 4 órája
Motoros rendőrök: a biztonság szolgálatában!
Kovács Erika