Top 100

2016.11.25. 14:03

Kedves Olvasó!

Hazánk gazdasága elmúlt egy évtizedének története tele volt aggodalmakkal vegyes bizakodással.

A 2000-es évek közepén még inkább a pozitív előretekintés volt a jellemző: tartott az Európai Unióba való belépésünk lendülete, joggal remélhettünk pénzügyi forrásokat a gazdaság rendbetételéhez, megoldódni látszottak a munkanélküliség problémái, az infláció lendülete alábbhagyott, növekedett a lakossági fogyasztás. Legfeljebb azért lehetett aggódni, hogy vajon jól használjuk-e fel a hazánkba áramló uniós támogatásokat.

Aztán jött a nem várt fordulat a világ pénzügyi életében, amely hamar gazdasági világválságba csapott át. Beszűkültek, sőt egy időre teljesen elzáródtak a szabad felhasználású pénzcsapok, megzuhant a forint árfolyama, hatalmas veszteségeket könyvelhettek el a devizában, valutában eladósodott vállalkozások, magánszemélyek. Úgy tűnt, ez a válság elhúzódó lesz, megtorpant, majd látványosan visszaesett a fejlődés lendülete, sokan végzetes összeomlást vizionáltak. Az utóbbi azonban, néhány átgondolt lépésnek köszönhetően, nem következett be, sőt egy-két éve visszakerültünk a válság előtti szintre, majd lassú javulás kezdődött.

A TOP 100 című és egyre nagyobb kört, mára már 300 vállalatot, vállalkozást felölelő kiadványunk elmúlt évi kiadásai hűen tükrözték ezeket a folyamatokat a Veszprém megyei cégek adatainak bemutatásával, az ebből levonható elemzésekkel. Túlzás nélkül állíthatjuk: az évenkénti összeállítás gyakran forgatott, hasznos segédletté vált a megye gazdaságát ismerni akaró cégvezetők, vállalkozók, közéleti személyiségek körében.

A 10., jubileumi kiadványunk, melynek céglistáját a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara állította össze, és felkérésére idén is a Pannon Lapok Társasága készítette el, 300 cég 2015 évi összesített adatait mutatja be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém megyei Adó- és Vámigazgatóságának elemzésével. A NAV összegzése mellett a Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Főosztálya hivatalos adatait, jelentéseit, valamint a kamara információit is felhasználták a szerkesztők a tavalyi és idei folyamatok elemzéséhez.

Bízunk benne, hogy az előzőekhez hasonlóan ez a kiadvány is segítséget nyújt a Veszprém megyei gazdasági folyamatok áttekintéséhez, a régió valós helyzetének feltárásához, a cégek, vállalkozások reális értékeléséhez. A példák, díjazottak bemutatása pedig hozzájárulhat az eredményes gyakorlat szélesebb körben való megismeréséhez, megvalósításához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!