köszöntő

2017.11.24. 17:03

Tisztelt Olvasó!

Évtizedes hagyományt teremtve jelentettük meg immáron 11. alkalommal megyénk éves gazdasági eredményeit összefoglaló, informatív kiadványunkat a TOP100-at, mely igyekszik alapos szakmaisággal és hiteles adatokkal, forrásokkal tükröt állítani a régióban működő vállalkozásokról, folyamatokról.

A megfigyelhető és majd minden szegmensben kimutatható fejlődés és eredmények nagyban megkönnyítették a szerkesztőségi munkát, mert az egykori és magunk mögött hagyott válság miatt, bizony sokszor aggódva elemeztük és vetettük papírra a nem várt adatokat.

A megyeszerte tapasztalható pozitív változások joggal adnak okot a bizakodásra. A turisztikai fejlesztések, az infrastruktúra jelentős bővülése mindenki számára kézzelfoghatóvá teszi, hogy jó úton járunk. A belföldi turizmus jelentős eredményei nagy részben köszönhetők a Balatonparton megvalósult fejlesztéseknek. Vásárlóerő tekintetében eddig is kiemelkedő helyen állt régiónk az országos átlaghoz képest, mely a bérek jelentős emelkedésével tovább erősödött, csábítóvá téve a kereskedelmi társaságok számára telephelyeik megyei bővítését. A kitörési pontok időben való felismerése jelentős versenyelőnyhöz juttatja az itt működő cégeket. Egyre jelentősebb szerep jut az innovációval, kutatásfejlesztéssel foglalkozó társaságoknak növelve azt a szellemi vagyont, amivel eddig is büszkén kérkedhetett Veszprém megye.

Személyes tapasztalatok kapcsán is elmondhatjuk, hogy jó itt élni, és reménykedve vizionálni egy sikeres és még eredményesebb jövőképet.

Lapkiadóként a Veszprém megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közös feladatunk olyan kiadványok elkészítése, mint a TOP100, mely egyfajta kézikönyvként állhat rendelkezésére szakembereknek, elemzőknek, gazdasági döntéshozóknak és a téma iránt érdeklődő olvasóknak egyaránt. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összeállításában a Mediaworks Kft. gondozásában több mint 300 vállalat adatait publikáljuk. A 2016-os év összesített adatait mutatja be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és vámigazgatósága, elemzésekkel kiegészítve. A Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Főosztálya hivatalos adatokkal egészítette ki a kamara információit.

A sikeres vállalkozások bemutatásával missziót vállalunk, hogy követendő példaként álljanak olvasóink és a vállalkozók közössége előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!