Tudomány

2016.11.17. 12:21

Mutatjuk, mit tud ma a mesterséges intelligencia

Vigyázat! Annyira szórakoztató, hogy nem fogja tudni abbahagyni! Csak az kattintson, aki éppen nagyon ráér!

A Google Experiments néven gyűjtött össze pár kísérleti szoftvert, amik amellett, hogy megmutatják, mit tud ma a mesterséges intelligencia, borzalmasan szórakoztatóak is-írja a 24.hu.

Google AI Experiments alatt jelenleg már nyolc olyan projekt szerepel, amely idegi hálózatokat vet be a jobb eredmény érdekében és amelyek közül párat (és a remények szerint várhatóan egyre többet) ki is tudunk próbálni ezen link mögött.

A legviccesebbel kezdjük: Quick, Draw!

A feladat meglehetősen egyszerűnek tűnik, de mégsem az. A program arra kér minket, hogy egy megadott tárgyat 20 másodperc alatt rajzoljunk le.  Míg a mesterséges intelligencia megpróbálja kitalálni, hogy éppen mit rajzolunk (és mindezt hangosan kommentálja is), addig mi arra jöhetünk rá, hogy nemcsak ceruzával, de egérrel sem tudunk rajzolni.

Szörnyen vicces a program szenvedése a mi gyerekeket megszégyenítő rajzolgatásunk közben.

 

Szintén zseniális a Giorgio Cam is!

Giorgio Moroder előtt fejet hajtó kreatív app arra kér minket, hogy webkameránknak mutassunk tárgyakat, miközben egy hamisítatlan diszkózenét kever alánk. Amilyen tárgyat mutatunk a szoftvernek, azt beveszi a dalszövegbe (igen, az is van), úgyhogy fél óra múlva arra eszmélhetünk rá, hogy az összes alapvető háztartási, fürdőszobai és konyhai eszközzel körbevettük a gépasztalt.

 

További érdekes kísérleti szoftvereket itt talál >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!