Ukk

2016.03.11. 15:29

Menekülés a tűzből három kisgyerekkel

Ukk - Lakhatatlanná vált a tűz miatt egy öttagú család háza Ukkon szerdán éjszaka. A család jelenleg rokonoknál lakik, Komendánt Irén polgármester azt mondta, az önkormányzat mindenben segít nekik.

Kovács Erika

– Kaparta a bejárati ajtót Vili, a spánielünk, miután a család észrevette, hogy ég a házunk tetőszerkezete – idézte fel a történteket Németh Péter, a 34 éves családfő. – Elmondta, ő éppen nem tartózkodott otthon szerdán este, egy ismerősével tartott hazafelé Tapolcáról, amikor értesült párjától a hírről, hogy ég a házuk.

– Borzasztóan megrémültem, nagyon aggódtam az otthoniakért, akik lefekvéshez készülődtek, a házban felesége, három kisgyermeke – közülük a legnagyobb négyéves –, valamint édesanyja, húga és annak barátja tartózkodott éppen – mondta Péter. Aztán arról mesélt, hogy családja elmondta neki, arra lettek figyelmesek, hogy Vili, a kiskutyájuk jelezte a tüzet azzal, hogy kaparta az ajtót ijedten, amit korábban nem szokott tenni. Szerencsére az egész család ki tudott menekülni a lángok elől az épületből, amit Péter elmondása szerint néhány éve újítottak fel, és a munkálatokra minden pénzüket elköltötték. Mint mondta, nincs elképzelése arról, hogyan történhetett az eset, a fűtőberendezést is rendszeresen ellenőriztették. A tüzet elektromos meghibásodás okozhatta, úgy gondolják.

Fotó: Katasztrófavédelem

– Nagyon szomorú látványt nyújtott, amikor égett a házunk, és az oltástól meg ömlött a víz a helyiségekre. Így aztán, ami nem égett el, elázott, köztük a gyerekszoba is – említette Péter, akinek négyéves kisfiát különösen megviselte az eset, az édesapja azt mondta, azóta is felriad álmából a kicsi, és azt kiáltja, hogy „tűz, tűz” A család a tűzeset éjszakáján Péter anyósáékhoz költözött Dabroncra, ott élnek azóta is. Azt tervezik, hogy rendbe teszik az otthonukat, amihez ígéretet kaptak önkormányzati segítségre is. A fiatalember meghatottan beszélt arról, hogy mekkora összefogás veszi körül őket a rokonok, barátok, ismerősök, falubeliek részéről.

Komendánt Irén polgármester érdeklődésünkre elmondta, osztoznak a család nehéz helyzetében, segítik őket, amiben csak tudják. A település elöljárója azt is közölte, gyorssegélyt is adtak nekik, meg ponyvákat és más takarófélét a tetőre, ha esik az eső, ne ázzon tovább az épület. Hozzátette, a későbbiekben is figyelik a család sorsát, önkormányzati ingatlant is felajánlottak részükre.

Bakos György őrnagy, a megyei katasztrófavédelem szóvivője az esetről elmondta, az ajkai és a sümegi tűzoltók oltották el a tüzet szerdán késő este. Kollégái három gázpalackot is kihoztak az égő épületből Ukkon.

Címkék#tűz#Ukk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!