kirándulás a fővárosban

2017.12.11. 08:42

Eredményes napot zárt a csillagászati klub

Az úrkúti csillagászati klub a közelmúltban a fővárosi Természettudományi Múzeumban és a Magyar Csillagászati Egyesület által működtetett Polaris Csillagvizsgálóban járt, hogy tudományos ismereteiket bővítsék.

Borsos Renáta Magdolna

Az úrkúti csillagász klubtagok és családtagjaik a Polaris Csillagvizsgálónál is jártak Fotó: a klub

A 48 fős csapatot a múzeumban Rezsabek Nándor tudománytörténeti szakíró, csillagászati-planetológiai ismeretterjesztő kalauzolta el a meteoritokat bemutató állandó kiállításra, ahol azok rövid történetével ismerkedtek az érdeklődők. A csapat megnézte a különleges Nixon elnöktől kapott holdkőzetet. A gyerekek körében pedig osztatlan sikert arattak a világító ásványok.

Az úrkúti csillagász klubtagok és családtagjaik a Polaris Csillagvizsgálónál is jártak Fotó: a klub

Ezután a csillagvizsgálóban, Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára fogadta a lelkes csapatot, ahol érdekes és humorban gazdag előadást tartott a távcsövek általános illetve magyarországi történetéről. A klubtagok szerint lenyűgöző látványt nyújtott a műszer. Az előadás végén egy kistávcsövet és Meteor folyóiratokat kapott a csoport, így a tudományos ismeretterjesztés újabb szintjére emelkedhetnek. A klubvezető, Ivanics Ferenc elmondása szerint a távcsövet a legjobban teljesítő ifjonc fogja megkapni a következő év végén. A klubvezető szerint, a gyerekek már most izgatottak, hogy vajon közölük kinek a birtokába jut az ajándékba kapott távcső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!