Utazó

2013.02.28. 19:51

Jó évet várnak Veszprém megye kiállítói

Csütörtökön megnyílt az Utazás 2013 kiállítás, melyen öt kontinens harminc ország turizmusának képviselői - köztük megyénk turisztikai szolgáltatói – mutatják be idei turistacsalogató kínálatukat a szakmai partnereknek és az érdeklődő közönségnek.

Osváth Sarolta

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában a társkiállításokkal együtt több mint ötszáz kiállító fogadja a látogatókat vasárnap estig. Az idei külföldi, illetve belföldi díszvendég Szlovákia és Nyíregyháza, Kalocsa kulturális díszvendégként mutatkozik be. A kiállítás gyógyhely-támogatója Sárvár.

Az első napot, az eddigi hagyományokhoz híven ezúttal is a szakmának szentelték, a hivatalos megnyitón több szakmai elismerést, díjat adtak át, több partneri együttműködési szerződést írtak alá és sajtótájékoztatók sorát tartották a turisztikai ágazat szereplői.

 

 

Tavaszi napsütésben, igazi vásári hangulatban nyílt meg az idei turisztikai szezon jelképes nyitányának is tekinthető Utazás 2013 kiállítás a Hungexpo csarnokaiban és a szabadtéri kiállítási területeken. A külföldi és belföldi kiállítók látványos standjai zsúfolásig megtöltötték az A pavilont. Központi helyen találhatók a hazai turisztikai régiók, amelyek a belföldi turizmus kiemelt szerepének megfelelően az idén összehangolt marketing-koncepció keretében mutatják be gazdag programajánlataikat.

 

Megyénket a Közép-Dunántúl és a Balaton régió standján több kistérség, település szolgáltatóit, cégeit is összefogó 15, többnyire közös kiállítás mutatja be. Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke a Közép-Dunántúli régió értékeit méltatta a standmegnyitón.

Kiemelte, hogy a régió mindhárom megyéjében – a történelmi emlékek, az épített örökség és természeti szépségek révén meghatározó a turizmus.

- Az Utazás kiállítás kihagyhatatlan alkalom arra, hogy felhívjuk az utazóközönség figyelmét a régió borvidékeire, a gasztronómiai kultúrára is. A turizmus fejlesztése az ország kiemelt programja, melynek célja az, hogy növekedjék mind a belföldi, mind és beutazó vendégforgalom. A Balaton régió sajtótájékoztatóján Balatonfüred idei programjait Vászolyiné Dobrosi Ágnes, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület vezetője mutatta be, több újdonságra, egyebek közt a májusban nyíló Rodin kiállításra, a június 22-i nyílt vizi úszóbajnokságra, valamint a hagyományos rendezvényekre, a májusi Vitorlabontóra, a Romantikus reformkor – séta a századok között című programra, az Anna-bálra a balatoni Hal – és Borfesztiválra hívta fel a figyelmet.

A standokon már az első napon beindult az élet, nagysikerű bajvívó bemutatót tartottak a Veszprém megyei várak vitézei, így hívták fel a figyelmet az új – hét várat bemutató Hétpecsétes Vártúrák programra. Az Utazás kiállítás a hétvégén a közönségé, érdemes a fővárosba utazni, hiszen a kiállítók hagyományosan sok kedvezménnyel, akciós utazási lehetőségekkel, nyereményekkel és szórakoztató programokkal várják a látogatókat.

 

 

 

A szakmai közönség érdeklődését is felkeltette a Bakonyi Kalandpark- és Élménypark bemutatkozása. A kiállításon immár negyedik éve résztvevő kedvelt kislődi kirándulóhely az idén is újabb adrenalin növelő attrakciókkal készül a szezonra. Jáger Dávid, a családi vállalkozás tagja elmondta: a hétvégi közönségnapon számít a gyerekekre, akik a szüleiket ráveszik majd, hogy kipróbálhassák például az ország legnagyobb drótkötélpályáját. .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!