Utazó

2013.04.13. 18:18

Sokan szeretnének utazni

Veszprém - Továbbra is nagyon sokan szeretnének utazni, az érdeklődés legalábbis ezt mutatta a szombaton nyílt Veszprém Megyei Utazás Kiállításon.

Győrffy Árpád

A délelőtti órákban kicsit lassan indult meg a közönség, de kora délutánra zsúfolásig megtelt lovassy tornacsarnok visszaigazolta a vásárt megnyitó Lasztovicza Jenő optimizmusát. A megyei közgyűlés elnöke örömét és elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy már 16. éve sikeresen meg tudják rendezni a kiállítást olyan nagyvárosok mellett, mint Miskolc, Szeged, Pécs vagy Debrecen. Úgy gondolta, hogy a vásár eddigi sikere garancia arra, hogy jövőre sem marad el a folytatás.

Hasonlóan vélekedett Porga Gyula is. A veszprémi polgármester elmondta, hogy nem csak a város vezetőjeként örül a város töretlen sikerének, maga és családja, de ismerősei is minden évben itt gyűjtenek információt az utazási lehetőségekről.

Köszöntötte a vásárt a díszvendég Szlovákia nevében Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője is. Mint mondta, tudja, nagyon fontos minden országnak a belföldi turizmus, de után mindenképpen a szomszédok meglátogatása jön. Szlovákia a történelmi emlékek mellett sok új dologgal várja a magyar vendégeket.

A vasárnap 10-16 óráig nyitva tartó, az idén is ingyenesen látogatható kiállításon a Tourinform irodák és a térségi turisztikai szervezetek standjain sok friss információs anyag található a legfontosabb belföldi úticélokról, az utazási irodák pedig sok érdekes külföldi nyaralási, kirándulási lehetőséget kínálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!