ATHÉN

2018.06.08. 07:00

Az óceánok úszó luxusszállója

Ma már nem elérhetetlen, hogy egy tengerjáró fedélzetén fedezzük fel a tengerparttal rendelkező országokat. Rá-adásul a turistákra kivételes élmény vár.

Benedek Bálint

A monumentális hajóra 3223 utas váltott jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgált ki. A vendégek 13 fedélzetet használhattak, ahol 1275 kabin biztosított kellemes utazást Fotó: Benedek Bálint

Ez az óriási, úszó „város” valóban nem billeg, így azoknak sem kell tartaniuk a hajózástól, akiket esetleg tengeribetegség gyötörne. Az MSC Poesia a gyártó és az üzemeltető szerint is egy olyan innovatív luxushajó, amely elegáns stílussal és hagyományos szakmai tudással ötvözi a kreatív dizájnokat. A hajó tömege közel 93 ezer tonna, 294 méter hosszú és majdnem 60 méter magas, melyre 3223 utas válthatott jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgált ki. A vendégek 13 fedélzetet használhattak, ahol 1275 kabin biztosított kellemes utazást. Ezek között balkonosat és belső kabint is lehetett választani, utóbbi kedvezőbb árával vonzóbb, s tükrök játékával tágította a teret. Az élményből nem vont le semmit, hiszen a közeli fedélzet épp a hajó orrába vezette az utast.

A monumentális hajóra 3223 utas váltott jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgált ki. A vendégek 13 fedélzetet használhattak, ahol 1275 kabin biztosított kellemes utazást Fotó: Benedek Bálint

Az MSC Cruises a világ egyik legkedveltebb hajótársasága, mely igazi olasz hangulatot és vendégszeretetet biztosít utasai számára. A hajótársaságot (olaszul MSC Conciere S.p.A.) Achille Lauro alapította 1960-ban. Kezdetekben a cégalapító nevét használták fel, így Lauro Lines volt a társaság hivata-los elnevezése, mely később alakult át MSC-re (Mediter-ranean Shipping Company – Mediterrán Hajótársaság). A társaság 2014 folyamán sok hajóját teljesen felújította, így a 2015-től fedélzetre lépő utasaik sok esetben szinte új hajókkal találkozhatnak.

A Poesia lenyűgöző látványt nyújtó előcsarnokában vízesést és zen kertet találhattak az utazók. A fedélzeten számtalan sport- és fitneszlehetőség áll rendelkezésre, no és megannyi játékterem, bár kínál kikapcsolódást, ahogy az úszó- és élménymedencék is az ellazulásban segítenek. Ha ez nem lett volna elég kényeztetés, akkor a gigantikus luxushajó a földközi-tengeri kaland közepette esténként óriási színháztermébe várta a kikapcsolódni vágyó utasokat, akiknek zenés, táncos produkciókkal kedveskedtek.

Bár az utazót ilyenkor sokkal jobban érdekelte, izgatta a kilátás. Olyan országok és városok új oldalát ismerhette meg, ahol korábban már járt. A csodálatos Velence testközelből is izgalomra hív, ám a hajóról nézve újabb titkok tárultak fel: csatornák, valamint épületek mutatták teljesen más arcukat. Ez persze minden országról elmondható volt, hiszen a görög szigetek közötti cirkálás is izgalmasnak ígérkezett. Nem beszélve a naplementéről, mely már az esemény előtt órákkal a fedélzetre vonzotta az érdeklődőket. A tengerben „elsüllyedő” izzó égitest látványa az utazás minden napján kivételes élményt jelentett, nem beszélve a reggeli csodákról. Egyetlen szárazföldi szálloda sem képes arra, amire az úszó verzió: hogy minden reggel – új országban – teljesen más panorámát kínáljon. A hajó pedig meglepetést is tartogatott. A mesés albán tengerparti üdülőközpont, Saranda kiépített kikötő híján megközelíthetetlen egy ilyen monstrum számára. Azonban az MSC erre a helyzetre is talált alternatívát. A mentőcsónakokat is kipróbálva, kiválóan megszervezett terv szerint mindenkit a partra szállított. Persze az összehangolt munkát az ételek szervírozásán, a büfék kínálatán is tapasztalhatja az utazó, hiszen ezen a hajón tényleg minden a vendégek körül forgott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!