érdekesség Krakkóban

2020.03.29. 07:00

Egy különleges múzeum a macskák szerelmeseinek

A macskák szerelmeseinek kedvéért új hely nyílt Krakkóban: a Macskamúzeumot egy macskaszerető ukrán pár, Nataliya Koshivaya és férje hozta létre.

Napló

Az apró múzeum körülbelül ezer figurát tartalmaz, amelyek közel 15 négyzetméter méretű helyre vannak besűrítve Fotó: archív

Koshivaya macskagyűjtő szenvedélye 15 évvel ezelőtt kezdődött, miután egy barátja apró macskafigurát ajándékozott neki. A pár egyre növekvő gyűjteményét végül egy múzeummá alakított, apró helyiségben mutatták be – számolt be a travelo.hu.

A kis múzeum kevésbé kapcsolódik a macskák és a macskák tulajdonlásának történetéhez, sokkal inkább a macskához kapcsolódó ajándékok és felszerelések galériája. A macska alakú háztartási cikkek, például a szappanadagolók, a szivacstartók és a teáskannák mellett a macskaminták is megjelennek hógömbökben, festményeken, párnákon, illetve figurák, szobrok formájában, amelyek a világ minden tájáról érkeztek.

Az apró múzeum körülbelül ezer figurát tartalmaz, amelyek közel 15 négyzetméter méretű helyre vannak besűrítve Fotó: archív

Az apró múzeum körülbelül ezer figurát tartalmaz, amelyek egy különösen kicsi, körülbelül 15 négyzetméter méretű helyre vannak besűrítve.

A múzeum jelenleg 4,5 csillagos besorolással rendelkezik a Trip Advisor oldalán, és Krakkóban a kötelező látnivalók közé sorolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!