vásároljunk

2019.01.20. 07:00

Kulináris kalandok a bécsi piacon

Színes piaci standjaival és bőséges gasztronómiai kínálatával minden évszakban sokakat, időst és fiatalt egyaránt vonz az egyik legismertebb bécsi piac, a Naschmarkt.

Polgár Bettina

A szezonális zöldség- és gyümölcskínálat mellett különlegességeket is találhatunk Fotó: Polgár Bettina/Napló

A piac több mint száz standján kora hajnaltól egészen naplementéig nemcsak a szezonális zöldség- és gyümölcskínálatból válogathatunk, hiszen itt még a téli hónapokban is találhatunk epret, görög- és sárgadinnyét, sárkánygyümölcsöt, papayát.

A szezonális zöldség- és gyümölcskínálat mellett különlegességeket is találhatunk Fotó: Polgár Bettina/Napló

Nincs hiány a világ távoli szegleteiből érkezett finomságokból sem, legyen szó akár különleges édességekről vagy éppen aszalt gyümölcsökről. A helyi ízek mellett képviselteti magát az indiai, a vietnami és az olasz konyha, de nem hiányozhatnak az izraeli, keleti specialitások, a török finomságok sem. A halak és a tenger gyümölcsei iránt rajongók ugyancsak megtalálják itt a számításaikat.

A Naschmarkton található csemegeáru és sajtbolt, illetve borbár és fűszerüzlet is, számos standot pedig újszerű építészeti megoldásokkal tettek csábítóvá a vásárlók számára.

A heti bolhapiacnak köszönhetően szombatonként különösen sokan keresik fel a gazdagon megpakolt, színes standokat, ami látványnak sem utolsó.

Címkék#piac#Bécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!