Az építményen dolgozók számát fokozatosan emelik majd

2020.05.03. 07:00

Újraindul a megerősítési munka a párizsi Notre-Dame-székesegyházban

Fokozatosan újra­indulnak a tavalyi áprilisi pusztító tűzvész utáni megerősítési munkálatok a párizsi Notre-Dame-székesegyházban, amelyeket a koronavírus-járvány miatt kellett felfüggeszteni március közepén – közölte a helyreállításért felelős állami szervezet.

MTI

Fotó: pixabay.com

Az újrakezdés három lépésben történik, a visszatérő munkások száma fokozatosan fog nőni május folyamán.

Először a felújítási terület működését indítják be, aztán magukat a megerősítési munkálatokat kezdik újra május közepén fertőtlenítési eszközök elhelyezésével, végül pedig a stabilizáció összetett munkálatai indulhatnak újra, egyebek mellett annak az állványzatnak a lebontása, amelyen a tűz kiütött, valamint az orgona állványzatának lebontása. Az építményen dolgozó munkások maszkot viselnek majd, kapnak kézfertőtlenítőt, valamint szállást és ellátást is biztosítanak számukra a helyszínen.

A több mint 850 éves gótikus székesegyházban 2019. április 15-én a kora esti órákban csaptak fel a lángok, le­égett a tetőszerkezet, leomlott a kúp alakú huszártorony. A világhírű látványosság évente 13 millió turistát fogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!